- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Licitație record pentru o pictură semnată de Pablo Picasso. Iată poza operei pentru care s-au cerut 21,6 milioane de dolari

02 Mar, 17:59 • Bumbeneci Diana
O lucrare semnată de Pablo Picasso este scoasă la licitație pentru milioane de dolari. Portretul care a fost expus spre vânzare reprezintă una dintre lucrările pentru care marele artist a pus tot sufletul.
Licitație record pentru o pictură semnată de Pablo Picasso. Iată poza operei pentru care s-au cerut 21,6 milioane de dolari

Pablo Picasso a semnat un portret ce o reprezentă pe fiica sa, Maya, a fost vândut cu peste 18 milioane de lire sterline (21,6 milioane de dolari) în cadrul unei licitații la Londra, informează joi DPA.

Lucrare semnată de Pablo Picasso, vândută cu milioane de dolari

Renumita operă de artă a fost una dintre cele cinci lucrări care au fost achiziţionate pentru o sumă care a depăşit 15 milioane de lire sterline la vânzarea organizată miercuri de casa de licitaţii Sotheby’s. Intitulată „Fillette au bateau, Maya”, pictura este un portret „vesel” al fiicei artistului spaniol, Maya Widmaier-Picasso – realizat în 1938, când aceasta avea doar doi ani şi jumătate.

Fillette au bateau, Maya
Fillette au bateau, Maya

Opera, plină de culoare și de energie, a fost creată la scurt timp după ce Picasso a finalizat monumentala „Guernica” şi reprezintă fericirea pe care Maya a adus-o în viaţa sa în timpul acestor ani grei.

Vânzarea a marcat prima apariţie a portretului la o licitaţie din 1999, când a fost vândut pentru 3,7 milioane de euro ca parte a colecţiei lui Gianni Versace de 25 de lucrări de Picasso.Lucrarea a fost achiziţionată pentru suma de 18,1 milioane de lire sterline la licitaţia de miercuri, după ce anterior fusese estimată la 12 milioane de lire sterline”, anunță sursa citată.

Vezi și: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Maya Widmaier-Picasso
Maya Widmaier-Picasso

Alte lucrări vândute pentru peste 15 milioane de lire sterline au fost semnate de Gerhard Richter, Lucian Freud, Edvard Munch şi Vasili.

Lucrările lui Picasso, comori ale lumii

Pablo Ruiz y Picasso, cunoscut ca Pablo Picasso a fost un artist plastic spaniol. Picasso nu s-a putut mulțumi în viață cu un singur rol. Va juca mai multe, reale și imaginare, dar pe toate cu aceeași pasiune. A fost andaluz și catalan, spaniol și francez.

Mai presus de toate, Pablo Picasso rămâne întipărit în istoria artei drept cea mai mare personalitate artistică a secolului al XX-lea, unul dintre marii maeștri ai penelului, care a rupt definitiv cu convențiile stilului iluzionist și figurativ, dominant încă din perioada Renașterii.

Ai mai putea citi: STUDIU: În perioada 1-8 martie vor fi comercializate flori în valoare de peste 32 milioane de euro. Cum este posibil acest lucru în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult