- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo duminică, luni și marți. Cum va fi vremea până de Sfânta Maria. Sunt anunțate și 7 grade Celsius

13 Aug, 07:33 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele 3 zile. Scad temperaturile în România.
Meteo duminică, luni și marți. Cum va fi vremea până de Sfânta Maria. Sunt anunțate și 7 grade Celsius

În cursul zilei de azi, în țară, valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, iar în sud, sud-est şi pe arii mai restrânse în vest vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar după-amiaza în zona Carpaţilor Meridionali, izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până în jurul a 20 de grade în dealurile Crişanei, pe litoral şi în deltă. În orele dimineţilor, cel mai probabil în depresiuni, izolat va fi ceaţă, anunță ANM.

Meteo până marți

În București, vremea va fi frumoasă şi călduroasă, cu o temperatură maximă de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 14…17 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbană.

Ai mai putea citi și: Se schimbă radical vremea în România până pe 11 septembrie. ANM anunță cum va fi vremea până pe 11 septembrie

meteo
meteo

Meteo luni, în țară

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime de la 27…28 de grade pe litoral şi în depresiuni până în jurul a 33 de grade în Câmpia Română şi Câmpia de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral. Din orele serii, înnorările se vor accentua treptat în regiunile sudice unde pe alocuri vor fi averse, însoţite de oraje şi izolat de rafale ale vântului. Minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, spre 7 grade în estul Transilvaniei unde se va forma ceaţă.

În Bucuerești, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creştere, astfel că maxima se va situa în jurul a 33 de grade, iar minima va fi de 17…18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile averse şi oraje. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo marți, în țară

Valorile termice vor fi uşor mai ponderate comparativ cu ziua anterioară în majoritatea regiunilor. În vestul şi în sudul ţării, precum şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ploile vor fi posibile pe spaţii mici, iar uşoare intensificări ale vântului vor fi pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţă) şi în jurul a 22 de grade pe litoral.

În București, valorile termice vor fi uşor mai ponderate faţă de ziua anterioară şi vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse şi oraje. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Vezi și: Ministerul de Externe a emis alertă de călătorie pentru o destinație tranzitată anual de milioane de români. Este cod roșu de vreme severă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult