- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motivul pentru care România susține dezvoltarea programului nuclear civil. Virgil Popescu a făcut anunțul

28 Mar, 16:13 • Constantin Cristina
România susține dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Motivul pentru care România susține dezvoltarea programului nuclear civil. Virgil Popescu a făcut anunțul

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis că România susține dezvoltarea programului nuclear civil, deoarece nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară. Acesta a adăugat faptul că, este nevoie de ajutorul statelor UE pentru a îndeplini obiectivele propuse, a declarat digi24.ro.

Citește și: Pas istoric pentru țara noastră. Virgil Popescu: „România va deveni independentă energetic, din punct de vedere al gazului natural, din 2027”

„Astăzi (marţi n.r) mă aflu la Bruxelles, la şedinţa Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie. La prima oră am participat la o întâlnire cu mai mulţi miniştri din statele UE pentru a discuta detalii despre măsurile de susţinere a energiei nucleare. România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. De aceea este nevoie de cooperare la nivelul statelor UE pentru a putea să ne atingem ţintele asumate”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

România susține dezvoltarea programului nuclear civil

Miniștrii de resort din Uniunea Europeană vor încerca să ajungă la o orientare generală în legătură cu pachetul de măsuri privind gazele și hidrogenul. Orientarea prevede o propunere de Directivă și o propunere de Regulament, având în vedere normele comune pentru piețele interne de gaze și hidrogen.

România susține dezvoltarea programului nuclear civil
România susține dezvoltarea programului nuclear civil

Se va încerca să se ajungă la un acord politic referitor la reducerea voluntară a cererii de gaze naturale cu 15%, care să fie reținută până în martie 2024.

Propunerea are ca scop creșterea puternică a stabilității pieței de energie în blocul comunitar, protejarea consumatorilor și companiilor de scăderile prețurilor electricității pe termen scurt și impulsionarea investițiilor în energii regenerabile.

Citește și: Fără energie nucleară nu putem produce energie cu emisii scăzute de CO2. Virgil Popescu, declarații din cadrul reuniuneii informale a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din întreaga UE