- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă îi avertizează pe străinii care vor să se mute în România: „Lucruri pe care trebuie să știi, nimeni nu dă doi bani”

14 Jan, 18:14 • Toma Anca
O româncă îi avertizează pe străinii care vor să se mute în România. Aceasta a abordat mai întâi serviciul cu clienții, punctând că este un serviciu foarte prost la noi în țară, nimeni nu dă doi bani pe el, pentru că angajații nu își fac treaba, majoritatea sunt nemulțumiți de salariile lor.
O româncă îi avertizează pe străinii care vor să se mute în România: Lucruri pe care trebuie să știi, nimeni nu dă doi bani

O româncă îi avertizează pe străinii care vor să se mute în România. Alexandra a povestit și câteva dintre eexperiențele sale cu șoferii de autobuz, sugerându-le străinilor să se obișnuiască cu un stil de condus ieșit din tipare, când vine vorba de transportul public în comun, dar și cu un limbaj neadecvat.

Citește și: Cea mai mare fabrică din BCA din România urmează să fie finalizată. În ce oraș se află. Vor fi disponibile 100 de locuri de muncă

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta în România. Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții. Adică, nu mă înțelegeți greșit, cum ar fi, dacă mergeți într-un loc mai scump, cel mai probabil vor avea un serviciu cu clienții bun, dar în majoritatea locurilor este oribil. Cred că asta se datorează faptului că oamenii au o mentalitate de genul: ‘Nu sunt plătit suficient pentru asta’. Așa că nu. Nu le pasă.

Următorul lucru este că șoferii de autobuz îmi spun de ce conduc. Cu toții avem nouă vieți. Am luat autobuzul. Eu iau autobuzul în fiecare zi, frate. Dar tipul ăsta, a trecut peste un limitator de viteză, toți cei din spate au zburat de pe scaun”, explică românca, într-un clip pe Tiktok.

@alexandra_nicoara I wouldn’t have it any other way 🥰 #🇷🇴 #ro #fyp #fypシ #foryourpage #foryou #xyzbca #fypromania #romania #romaniantiktok #balkan #balkantiktok #thingsyouneedtoknow #movingabroad ♬ original sound – Alexandra

O româncă îi avertizează pe străinii care vor să se mute în România

Alexandra relatează câteva experiențe neplăcute și la urcarea în avion, unde sunt mereu persoane care se împing, deși locurile sunt rezervate. Într-un final, tânăra îi sfătuiește pe străini să fie mereu politicoși și să își salute vecinii, colegii și cunoscuții, altfel vor fi percepuți ca antisociali și se vor integra greu în comunitate.

De asemenea, dacă iei, să zicem, un avion. Acesta este un moment în care nu înțeleg de ce, de ce oamenii se împing pentru a se urca într-un avion în care au un loc rezervat. Ce crezi că reușești dacă ajungi acolo cu cinci secunde înaintea mea?

Ca întotdeauna, femeile de vârstă mijlocie trebuie să ai grijă ele, pentru că dacă nu le lași să intre primele, atunci vor spune: ‘Oh, e o chestie de vârstă’. Trebuie să le lași să fie lipsite de respect. ‘Trebuie să ne lași pe noi primele, pentru că suntem mai în vârstă decât tine’.

Dar spuneți-mi de ce. De exemplu, a fost o dată când așteptam autobuzul și o doamnă a venit cu trei minute înainte să vină autobuzul și, din toate locurile, a decis să stea chiar în fața mea.

Următorul lucru este să saluți oamenii, să saluți întotdeauna, cum ar fi vecinii sau colegii de muncă, colegii de la școală, pe toată lumea. Este important să te vezi cu colegii în general. Dacă vă plac colegii, asta e tot. În caz contrar, dacă nu o vei face, vei fi văzut ca fiind antisocial. Și plecând de la asta, nu poți fi antisocial, pentru că în România ești văzut ca fiind nepoliticos”, mai spune tânăra.