- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu vrea ca statul român să aibă propria aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale. „Vorbim de o normalitate şi o ieşire din ipocrizie”

27 Apr, 15:53 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu vrea ca următorul Guvern să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, sportivi și preşedinte. Șeful PSD consideră că acest lucru nu este un moft, ci o normalitate.
Marcel Ciolacu vrea ca statul român să aibă propria aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale. „Vorbim de o normalitate şi o ieşire din ipocrizie”

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia conform căreia România ar trebui să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, sportivi și preşedinte. Șeful PSD consideră că acest lucru nu este un moft și a menționat că iniţiativă va fi discutată de următorul Guvern, conform News.ro.

Marcel Ciolacu vrea ca următorul Guvern să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, sportivi și preşedinte

Marcel Ciolacu, invitat sâmbătă la Prima TV, a fost întrebat dacă nu îl deranjează luxul afişat de preşedintele Klaus Iohannis în deplasările externe.

„Mă cunoaşteţi foarte bine, că şi eu sunt în politică de mult timp şi dumneavoastră în meseria pe care o faceţi, sunt un om mai modest, aşa am fost eu crescut şi au fost valori. Este instituţie separată, instituţia prezidenţială. Toţi banii sunt în bugetul guvernului, dar e o instituţie separată şi e normal să fie aşa.

Şi e peste tot în lume. Ce decide Instituţia Prezidenţială şi preşedintele este atributul dumniei sale şi răspunde în faţa electoratului, cum şi eu răspund pentru deciziile pe care le iau la guvern împreună cu colegii mei. Eu merg cu avioane de linie, ştiţi foarte bine. Acum când am fost în Emirate şi în Qatar, am fost cu aeronavă de la Tarom”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a afirmat că România trebuie să aibă o aeronavă.

„Statul român trebuie să aibă o aeronavă. Asta nu înseamnă că e o aeronavă a primului ministru, e o aeronavă a preşedintelui. Este pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte, toate ţările din lume au acest lucru. Totuşi, suntem a cincea ţară europeană, nu cred că e un moft, dar repet, o aeronavă care e la dispoziţia României, se merge la Olimpiadă. Sportivii pot merge cu aeronava guvernului, ca să fie toată lumea. Sunt astfel de lucruri”, a mai precizat premierul.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, ultimele declarații privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024. „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Chestionat dacă lucrează la o procedură prin care să fie achiziţionată o aeronavă, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Nu, nu. Prespun că acest lucru se va discuta în următorul guvern. S-ar putea să fiu acuzat acum că ”Domnule, Ciolacu îşi doreşte aeronave”. Tot văd în ultimul timp, tot căutăm, din lucruri normale, căutăm ştiri extraordinare şi breaking news-uri. Aici vorbim despre o normalitate şi o ieşire din ipocrizie.

Aceste discuţii nu ar fi avut loc dacă exista o aeronavă a statului român, care normal că preşedintele… Dacă preşedintele ar fi spus, „Domnule, mie nu-mi place aeronava, eu vreau o altă aeronavă”, e altă discuţie. Eu am plecat cu mai mulţi miniştri, cu presa şi ştiţi că ne-am întors şi cu nişte copii”.

Premierul a mai fost întrebat dacă nu a încercat să discute cu Iohannis pe acest subiect.

„Nu am discuţii aplicate despre aeronave cu domnul Iohannis. Îmi cer scuze”, a afirmat premierul Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul şi pentru România”.

„Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus preşedintele.

Iohannis a mai fost întrebat de ce, în condiţiile în care economia nu este stabilă, a ales o nouă vizită cu un avion de lux, în timp ce membrii Executivului au venit cu un avion de linie.

„În primul rând, economia României nu şchioapătă, ci creşte în continuare şi nu cred că putem să facem,o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, în interesul şi pentru România”, a afirmat preşedintele.

Vezi și: Marcel Ciolacu dezvăluie când se va putea circula pe cea mai așteptată autostradă din România! „Se vor da în folosinţă în jur de 147 kilometri”