- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensionarii militari pot cere taloanele de pensii și în format electronic. Ce prevede noul proiect de lege

07 Mar, 16:38 • Constantin Cristina
Pensionarii militari vor putea beneficia de taloanele de pensii și în format digital în baza unei cereri. Proiectul de lege a trecut cu 276 de voturi pentru și merge la promulgare la șeful statului.
Pensionarii militari pot cere taloanele de pensii și în format electronic. Ce prevede noul proiect de lege

Pensionarii militari vor primi în baza unei cereri taloanele de pensii în format digital, după noua lege susținută în plenul Camerei Deputaților cu 276 de voturi pentru, un vot contra și o abținere, a notat news.ro.

Citește și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Cum ajung pensionarii militari în posesia talonului de plată digital

Proiectul de lege are în vedere modificarea și completarea art.67 din Legea nr.223/2015, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către casele de pensii sectoriale, iar în funcție de opțiunea pensionarului, a taloanelor de plată a pensiilor. Taloanele pot fi distribuite la domiciliu sau la cerere, în format digital, trimis pe o adresă de e-mail sau în contul deschis de către pensionari în portalul fiecărei case sectoriale.

pensionarii militari
pensionarii militari

Taloanele de plată vor fi trimite către pensionari la adresă prin Compania Națională „Poșta Română” – S.A. Sumele plătite efectuate prin taloanele de plată se vor transmite începând cu luna următoare. Între talonul în format fizic adus la domiciliu și talonul în format digital nu există nicio diferență. Mai mult, sursa citată evidențiază faptul că talonul de plată în format electronic este admis în orice fel de instituție publică.

Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea talonului de plată în format fizic. Talonul de plată transmis în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe talonul de plată emis pe suport hârtie, prevede proiectul.

Alte articole: Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Vom veni cu o lege care să treacă de CCR”