- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Planta care ajută la eliminarea de sporii de mucegai din aer

18 Nov, 21:18 • Oprea Alina
Cum ar fi să știi că o plantă este remediul pentru eliminarea de sporii de ucegai din aer? Aceștia pot fi periculoși când sunt inhalați, astfel provocând reacții alergice, dar și alte probleme!
Planta care ajută la eliminarea de sporii de mucegai din aer

Sporii de mucegai din ar pot fi destul de periculoși, mai ales atunci când sunt inhalați, povocând reacții alergice, probleme respiratorii și chiar infecții, aceștia putând fi eliminați cu o plantă. Totodată, este foarte bine de știut că unele mucegaiuri poduc micotoxine, care pot avea efecte toxice asupra organismului.

În cazul în care o persoană se expune mult prea mult la sporii de mucegai, acestea pot avea probleme de sănătate cronice și poate agrava afecțiunile existente. În timp ce mai multe purificatoare de aer de toate formele și dimensiunile vor purifica aerul din locuința dumneavoastră, aceste piese de tehnologie pot fi costisitoare pentru achiziționare și întreținere. În plus, pot fi zgomotoase și pot ocupa un spațiu limitat în casele mai mici. Cea mai bună soluție este utilizarea unei metode complet naturale.

Vezi mai multe despre: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva”

Planta care purifică aerul de mucegai!

Iedera englezească este planta care este cunoscut ca fiind specifică apartamentului, recunoscută nu numai pentru capacitatea sa de a îmbunătăți calitatea aerului, ci și pentru caracteristicile sale fizice distinctive. Frunzele sale lucioase, de culoare verde închis, adaugă o notă luxuriantă spațiilor interioare.

Planta care ajută să elimine sporii de mucegai
Planta care ajută să elimine sporii de mucegai

Obiceiul de creștere trainică o face ideală pentru coșurile suspendate sau îi permite să cadă în cascadă de pe rafturi, oferind un efect frumos și dramatic. Această plantă care necesită puțină întreținere este adaptabilă, prosperând în diverse condiții de lumină, preferând lumina indirectă puternică, și poate fi tăiată și modelată pentru a-i gestiona creșterea și dimensiunea. De la cățărătoare la târâtoare, versatilitatea modelelor sale de creștere o face o alegere decorativă favorabilă pentru case. Rețineți că, deși are calități de purificare a aerului, poate fi toxică pentru animalele de companie dacă este ingerată, potrivit Antena 3.

Cu toții se întreabă cum poate o plantă să purifice aerul, însă iedera englezească este o plantă care purifică aerul datorită capacității sale de a elimina toxinele din aer, inclusiv sporii de mucegai, contribuind astfel la îmbunătățirea calității aerului din interior.

Procesul fitoremediere este unul cunoscut și ajută să absoarbă și să descompună compușii organizi volatili (COV) prezenți în aer. Totodată, aceasta poate să absoarbă formaldehida, benzenul și mucegaiul din aer, și să captureze aceste particule pe frunzele sale și descompunându-le sau făcându-le inerte.

Vezi mai multe despre: Brânza care ajută în lupta cu greutatea. Costă 50 de lei kilogramul