- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Valoarea finanțării nerambursabile crește 150.000 euro

14 Mar, 22:43 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Energiei a lansat joi a doua ediție a programului „Electric Up”, cu un buget de 450 milioane de lei, prin care asigură finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române ce desfășoară activități în domeniul HORECA.
Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Valoarea finanțării nerambursabile crește 150.000 euro

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Reprezentanții Ministerului Energiei au lansat joi în consultare publică noul ghid al acestui program.

Citește și Ministerul Energiei lansează Electric Up 2. Sebastian Burduja anunță finanțări de 150.000 euro pentru IMM-uri

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari

Potrivit prepezentanților instituției, valoarea finanţării nerambursabile creşte de la 100.000 euro la 150.000 euro, iar puterea instalată finanțată se mărește până la 150 kW, potrivit economedia.ro.

Mai mult, autoritățoile spun că se continuă finanțarea stațiilor de încărcare mașini electrice și se introduce ca noutate finanțarea sistemelor alternative de încălzire/răcire.

În noul ghid se introduce obligativitatea instalării de baterii și se acordă punctaj suplimentar în funcție de capacitatea bateriilor instalate.

„Întreprinderile mici și mijlocii, pilonii economiei românești, primesc un impuls semnificativ către sustenabilitate și eficiență energetică prin intermediul Programului Electric Up 2. Cu o alocare de 450 de milioane de lei, cea de-a doua ediție a programului este o versiune îmbunătățită a primului program, pe care am reușit să îl ducem la bun sfârșit după un efort major la finalul anului trecut. Iată ca nu ne oprim, am pregatit deja noul program, iar alocarea bugetară este semnificativă”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Oficialii din cadrul Ministerului Energiei spun că prima ediție a programului ElectricUp a avut 2.536 de solicitanți, din care 1.881 declarați admiși și s-au decontat peste 1.500 de dosare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Urmează să se demareze și varianta 2 a acestui program.

Potrivit lui Sebastian Burduja, beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Cele peste 1.500 de proiecte au o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

„Peste 1500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Pregătim Electric Up 2!
De acum știți refrenul meu preferat: investiții, investiții, investiții. În ultimele luni de zile am accelerat la maxim procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program. Acum se văd rezultatele. Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria pentru a închide acest program în termenul asumat la preluarea mandatului.

Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

Prin programul „Electric UP” beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici”, a precizat Sebastian Burduja.

Ghidul se va afla în consulare publică până pe 26 martie și îl găsiți aici.

Citește și Ministerul Energiei pregătește fondurile pentru exproprierile necesare construirii unor hidrocentrale în Parcul Național Defileul Jiului. Proiectul, criticat de ONG-uri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult