- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restructurări în funcțiile de conducere! Ce afirmații a adus Radu Oprea, Ministrul Economiei!

02 Dec, 17:52 • Oprea Alina
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a făcut un anunț conform căruia a precizat că multe dintre funcțiile de conducere vor dispărea!
Restructurări în funcțiile de conducere! Ce afirmații a adus Radu Oprea, Ministrul Economiei!

Radu Oprea, Ministrul Economiei, a declarat, în decursul zilei de joi, despre reducerile de cheltuieli din instituție, astfel că ar fi trebuit să fie 5 secretari de stat și vor avea 4 și au renunțat la peste 42 de posturi vacante. Astfel, Ministrul a adăugat faptul că vor dispărea foarte multe dintre funcțiile de conducere, șef serviciu, șef birou și că din cele 9 agenții, vor rămâne cu 5 agenții.

Ai putea fi interesat și de: Gradul de ocupare este aproape 100% în foarte multe dintre staţiunile montane, în minivacanța de 1 Decembrie. Ministrul Economiei: „40% dintre români nu merg în concediu, mulţi dintre ei nu îşi permit”

Vor dispărea funcțiile de conducere

Radu Oprea a pus focusul asupra dispariției funcțiilor de conducere, iar acesta a făcut următoarele declarații:

“Am pus în transparenţă organigrama nouă şi am renunţat la posturile vacante, din aproximativ 600 de posturi  din cadrul Ministerul, peste 42 de posturi sunt vacante, cele neocupate, am renunţat la ele.

Radu Oprea, despre funcțiile de conducere
Radu Oprea, despre funcțiile de conducere

Ministrul, pe noua organigramă, în conformitate cu Ordonanţa existentă, de la 83 de funcţii de conducere trebuie să rămânem până în 50 de funcţii de conducere”, a declarat Ministrul Economiei, Radu Oprea, în emisiunea România Politică de la Prima News, conform celor de la RomâniaTV.

Am constatat că în deirecţia de resurse umane sunt 29 de posturi ocupate, aproape 5% din total. Mi se pare că este dezechilibrat. Dacă ne uităm la scopul principal al ministerului, nu este să ai servicii suport, acestea sunt pentru a sprijin celelalte direcţii.

Asta nu înseamnă că cineva va pleca din minister, ne putem reorienta în cariera profesională spre alte departamente unde potem fi foarte buni şi ptem veni şi cu programele de orientare profesională.”, a mai adăugat acesta, conform sursei citate.

De asemenea, s-a discutat și asupra reducerilor de cheltuieli cerute de Premierul Ciolacu, iar Radu Oprea a spus că “o primă reorganizare s-a întâmplat, pentru că, dacă ar fi adunat numărul de secretari de stat din Ministerul Economiei cu numărul de secretari de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, ar fi ajuns la numărul 9”.

Ai putea fi interesat și de: Românii au de pierdut tot mai mult din cauza neaderării la Schengen. Ștefan-Radu Oprea: „Fiecare Dacia Duster este cu 100 de euro mai scumpă”