- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România este neputincioasă în fața unui dezastru! Un nou studiu sumbru reliefează faptul că doar 1 din 10 români ar face față din punct de vedere financiar

13 Oct, 20:01 • Bumbeneci Diana
Românii nu ar putea duce financiar un dezastru natural sau de orice alt fel. Un nou studiu arată situația sensibilă în care se află România din acest punct de vedere.
România este neputincioasă în fața unui dezastru! Un nou studiu sumbru reliefează faptul că doar 1 din 10 români ar face față din punct de vedere financiar

Un nou studiu realizat în România scoate în evidență faptul că doar 11% dintre români ar putea face faţă din punct de vedere financiar costurilor cu repararea sau înlocuirea bunurilor afectate de un potenţial dezastru. Datele au fost prezentate de IRES pentru UNSAR.

Românii nu ar face față unui dezastru

De asemenea, potrivit aceleiași cercetări, 80% dintre participanți au afirmat că au cunoștințe despre cum să reacționeze în caz de cutremur pentru a-și asigura propria siguranță. De asemenea, un procent similar scoate în evidență faptul că locuințele lor sunt construite pentru a rezista la un cutremur. Cu toate acestea, se observă că doar 30% din populația română deține un set de prim ajutor pe care l-ar putea utiliza în eventualitatea unui seism.

Vezi și: A fost cutremur mare în România! INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

„Azi, de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre, ne reamintim că România este una dintre ţările europene cele mai expuse şi readucem în prim-plan importanţa existenţei unor soluţii de protecţie financiară dedicate proprietarilor de locuinţe”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

„O poliţă de asigurare facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie, acoperind la valoarea reală a locuinţei eventuale daune produse de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute – inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice„, a adăugat Alina Bărbulescu, pecialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Cu scopul de a asigura protecție împotriva posibilelor cutremure și altor dezastre naturale catastrofale precum inundații și alunecări de teren, proprietarii de locuințe pot contracta polița obligatorie PAD, care are potențialul de furnizare financiară până la 10.000 de euro, respectiv 20.000 în funcție de tipul construcției.

Vezi și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult