- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se fac angajări la stat! Ministerul Educației scoate la concurs 5.300 de posturi în mai multe județe din țară

14 Aug, 12:44 • Bocioacă Bianca
Ministerul Educației scoate la concurs 5.300 de posturi, cu scopul de a acoperi posturile vacante pentru noul an școlar. Cele mai multe locuri disponibile sunt în jdețele Timiș, Ilfov, Cluj și Iași.
Se fac angajări la stat! Ministerul Educației scoate la concurs 5.300 de posturi în mai multe județe din țară

Ministerul Educației are în plan acoperirea posturilor vacante pentru noul an școlar, prin scoaterea la concurs a 5.300 de posturi. De-a lungul ultimului an, au fost construite mai multe grădinițe și creșe, fiind create mai multe posturi disponibile în aceste domenii.

Numărul mic de candidați care au obținut note mari la examenul de titularizare a devenit o provocare. Totuși, unii candidați care au obținut note mari au rămas în afara procesului de angajare, lucru care creează o situație paradoxală. Există nevoi de angajare și în zonele de învățământ apărute din școlile deja existente precum ar fi domeniile de sculptură, desen și arte vizuale.

Citește și: Structura anului școlar 2023-2024. Apar noi modificări în Ministerul Educației și dispare o vacanță importantă

Ministerul Educației scoare la concurs peste 5.300 de posturi

Din cele aproximativ 5.300 de posturi disponibile, 3.000 sunt dedicate lucrătorilor de creșă, educatorilor, învățătorilor și profesorilor. Posturile vor fi oferite celor care au obținut cel puțin nota 7 la examenul de titularizare. Apoi, sunt luați în considerare suplinitorii care au obținut, de asemenea, minimum 7 la examen. În final, sunt angajați profesori cu plata pe oră, pensionari și suplinitori necalificați.

Citește și: Spaţii de recreere, cantină și mai multe cămine pentru studenți! Ministerul Educației, investiție de peste 143 milioane de euro pentru campusurile studențești

Suplinitorii necalificați pot fi angajați prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, prin interviu. Chiar dacă au absolvit studii superioare, candidații nu au studii de pedagogie. Directorii școlii au obligația de a accepta persoanele numite de inspectorate pentru a ocupa posturi.

Legea preuniversitară promulgată recent prevede limitarea dtrepturilor directorilor școlilor publice a-și angaja personalul didactic. Astfel, aceștia nu își pot alege profesorii, ci pot angaja doar personal de curățenie, tehnic și administratov. Acest lucru a strârnit nemulțumiri în rândul coordonatorilor de programe educative, potrivit substantial.ro.