- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă Codul Rutier! Ce reguli sunt în dezbatere la Comisia Europeană?

02 Dec, 14:49 • Oprea Alina
Codul Rutier se va putea schimba dacă regulile care se află în dezbateri la Comisia Europeană sunt aprobate! Acestea vizează șoferii începători, dar și vârstnicii!
Se schimbă Codul Rutier! Ce reguli sunt în dezbatere la Comisia Europeană?

A apărut o noua directivă care are în vedere reguli rutiere, iar aceasta este în discuții la Uniunea Europeană. Aceasta include măsuri speciale, iar focusul este pus asupra șoferilor începători sau a celor vârstnici.

Ai putea fi interesat și de:Atenție, șoferi! Noua modificare a Codului Rutier! Veți fi obligați să trageți pe dreapta în aceste condiții

Noi reguli de circulație în Codul Rutier

La momentul actual, Uniunea Europeană se află în discuții pentru pregătirea unor noi reguli de circulație. Așadar, una dintre aceste reguli este aceea care îi vizează pe șoferii care nu au împlinit vârsta de 21 de ani, aceștia neavând voie sa mai conducă cu mai mult de 91 km/h.

Noul Cod Rutier!
Noul Cod Rutier!

Mai mult decat atât, Uniunea Europeană dorește să introducă si noi limite de viteză, in funcție de vârstă.

Așadar, în cazu, șoferilor ca nu au vârsta de 21 de ani împlinită în România sau alte state membre, nu vor putea conduce cu mai mult de 91 km/h, nici măcar pe autostradă.

Va fi introdusă o noua Interdicție, anume interzicerea circulației pe timpul nopții pentru șoferii începători, asta pentru o perioadă de probă.

După respectiva perioadă de probă, aceștia vor susține un nou examen auto, conform Antena 3.

De asemenea, se va dori introducerea unui nou tip de permis de conducere B+.  Acesta va fi atribuit mașinilor cu greutate mai mare și asta pentru că limitele de greutate pentru permisele de conducere B tradițional, vor fi reduse drastic, mai exact de la 3.500kg la 1.800 kg.

Toate aceste reguli se află în dezbaterile Uniunii Europene, la momentul actual. Totuși, dacă acestea vor deveni lege, acestea sunt nevoite a fi aplicate și în România, dat fiind faptul că este un stat membru UE. Aceste legi au  ai fost discutate, ca și idei, însă nu au ajuns în punctul de a deveni lege.

Ai putea fi interesat și de: COD RUTIER 2023. Schimbare majoră, Poliţia Locală poate tăia amenzi rutiere de Sărbători. Legea a ajuns la promulgare