Știri interne

Cine îi va lua locul lui Cîmpeanu? Sebastian Burduja preia interimar Ministerul Educației

30 Sep, 08:59 • Cornel Ghimeșan
După demisia lui Cîmpeanu, în plin scandal de plagiat, a venit și întrebarea firească: cine îî va lua locul? Vor avea loc negocieri la nivelul coaliției, însă până la o decizie finală Sebastian Burduja este cel care a preluat interimar ministerul Educației.
Cine îi va lua locul lui Cîmpeanu? Sebastian Burduja preia interimar Ministerul Educației

Sebastian Burduja preia intermar Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu, fostul ministrul al Educației și-a datdemisia din Guvernul Ciucă, în plin scandal de plagiat. Acesta a declarat că preluarea mandatului de ministru nu a fost doar un moft.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească. În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”, a scris Cîmpeanu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Ultimă oră. Ministrul Educației a demisionat! „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru”

Interimatul la Ministerul Educatiei va fi asigurat de ministrul Sebastian Burduja, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Potrivit legii, perioada de interimat expiră după maximum 45 de zile din momentul în care un ministru demisionează. Informația conform căreia ministrul Burduja va asigura interimatul la Educaţie a circulat pe surse încă de joi seara, după anunțul demisiei lui Cîmpeanu.

Cine este Sebastian Burduja?

Cine îi va lua locul lui Cîmpeanu? Sebastian Burduja preia interimar Ministerul Educației
Cine îi va lua locul lui Cîmpeanu? Sebastian Burduja preia interimar Ministerul Educației

Burduja e deputat, consilier onorific al Premierului României, Nicolae Ciucă, șeful organizației PNL din Sectorul 1, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor în Guvernul Orban. În vârstă de 36 de ani, Sebastian Burduja a intrat în atenția publică în 2009 când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar nu a avut nici un succes politic sau profesional major, conform Edupedu.ro.

înainte să fie ales deputat, el a fost, între 2019-2020, secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, iar în 2020 a fost și membru al Consiliului de Administrație la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii. Potrivit propriului CV, el a obținut un doctorat în Economie și Afaceri Internaționale (calificativ excelent – Summa Cum Laude) – disciplinele “Management, Strategie, Etică în afaceri, Relaţii internaţionale, Responsabilitate socială corporatistă, Anticorupţie” la ASE București – Departamentul de Relații Economice Internaționale, menționează aceeași sursă.

 

Alte articole: Ludovic Orban susține că ministrul Educației NU a demisionat din proprie inițiativă. „Din inițiativa altcuiva, zic eu. A celui care l-a impus”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult