- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație fără precedent! Nouriel Roubini avertizează băncile să se pregătească de un haos financiar. „Pregătiți-vă pentru o criză fatală: Băncile sunt aproape de colaps”

04 Apr, 19:11 • Constantin Cristina
Nouriel Roubini, profesor la Universitatea New York, celebrul economist a prevăzut haosul din 2008, iar acum trage un semnal de alarmă pentru băncile care riscă să întâmpine o situație critică.
Situație fără precedent! Nouriel Roubini avertizează băncile să se pregătească de un haos financiar. „Pregătiți-vă pentru o criză fatală: Băncile sunt aproape de colaps”

Celebrul economist, Nouriel Roubini avertizează asupra faptului că piețele internaționale ar trebui să fie pregătite pentru ce va avea să urmeze. Criza care va avea să vină este datorată factorilor de stres ce conduc către o „buclă fatală” în economia mondială, conform Business Insider.

Vezi și: Previziune apocaliptică despre viitorul României. „Nu a mai arătat atât de rău de la marea criză financiară din 2008”

Acești factori de stres din economie, vor lăsa Fed (Banca Centrală a SUA) în imposibilitatea de a lupta împotriva recensiunii. Sunt trei factori: inflație ridicată, niveluri ridicate ale datoriei și instabilitate financiară.

Nouriel Roubini avertizează băncile să se pregătească de un haos financiar

Profesorul Roubini, în vârstă de 65 de ani, a prevăzut criza din 2008, iar acum a preconizat o altă situație critică care urmează să acopere băncile. „Dr. Doom” a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește economia și spune că situația se va agrava în funcție de cât de mult va ține.

Nouriel Roubini
Nouriel Roubini

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă. Majoritatea băncilor din SUA sunt din punct de vedere tehnic aproape de insolvență, iar sute sunt deja complet insolvente. Sprijinul pentru lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică de crash”, a declarat economistul, conform Bitcoin News.

Roubini a spus că băncile din America se confruntă în acest moment cu pierderi nerealizate pe titluri de valoare în valoare de 620 de miliarde de dolari. Tot el a adăugat că majorarea creditelor bancare a Rezervei Federale din SUA va agrava criza.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă”, a spus el. „Din moment ce sprijinul de lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică, toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”, a spus Nouriel Roubini.

El a prezis că oficialii Fed vor „scăpa” în cele din urmă de creșterea ratelor dobânzilor, iar acest lucru va provoca o inflație fulgerătoare, probleme de datorie și instabilitate financiară în întreaga economie. Dr. Doom spune că „Toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”.

Alte articole: Studiu incredibil! Criza financiară ar avea de fapt un efect benefic asupra românilor!