- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un alt gigant dispare de pe piața supermarketurilor din România. Se întâmplă în noiembrie 2023

30 Oct, 11:01 • Bumbeneci Diana
Un gigant de pe piața supermarketurilor din România dispare oficial. Schimbarea se produce în noiembrie.
Un alt gigant dispare de pe piața supermarketurilor din România. Se întâmplă în noiembrie 2023

Un gigant de pe piața supermarketurilor din România o să dispară de pe piață. Este vorba despre Cora România. Lanțul de magazine Cora urmează să fie preluat de către Carrefour.

După ce lanțul Profi va fi preluat oficial de Mega Image, zilele acestea, grupul Carrefour a transmis, într-un comunicat cu rezultatele financiare, că a fost aprobată achiziția Cora.

Vezi și: Discount 28% săptămâna aceasta la Lidl. Produsele care se vând cu 2,19 lei

În aprilie 2023, proprietarul Cora, Louis Delhaize, a fost cel care a anunțat vânzarea businessului din România, anume rețeaua formată din 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban.

Supermarketul Cora se închide
Supermarketul Cora se închide

Achiziționarea acțiunilor Cora în România a primit aprobarea. Preluarea va fi efectivă în următoarele săptămâni”, a transmis Carrefour, conform Economedia.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale”, a mai spus compania.

În aprilie 2023, proprietarul Cora, Louis Delhaize, a anunțat vânzarea businessului din România

„În condițiile unei piețe de retail europene aflate într-un proces de transformare, Louis Delhaize continuă să-și analizeze strategic operațiunile sale pentru a avea în vedere cele mai bune opțiuni de dezvoltare a diverselor entități ale grupului.

În acest sens, a fost evaluată activitatea din România și grupul a ajuns la concluzia că magazinele Cora vor avea un potențial mai mare prin integrarea într-un alt grup de retail prezent deja la nivel local.

În acest context, Louis Delhaize a decis vânzarea businessului Cora România grupului Carrefour. Cora România are circa 2400 de angajați și o rețea formată din 10 hipermarketuri, 8 magazine Cora Urban, precum și servicii de e-commerce, logistică și servicii centrale.

Dată fiind prezența grupului Carrefour în România, angajații vor putea să se alăture unui brand bine ancorat în peisajul local, care are resurse semnificative pentru consolidarea poziției sale.

Procesul de vânzare trebuie să fie validat de autoritățile competente din domeniul concurenței. Este de așteptat ca schimbarea controlului asupra Cora România să intre în vigoare din a doua jumătate a anului 2023.

Pierre Bouriez, Director General Louis Delhaize Group: „Suntem mândri de performanța din ultimii ani a echipelor noastre din România și ne bucură faptul că putem să dăm o dinamică nouă acestor magazine și angajaților Cora România. Părăsim țara cu emoție, dar suntem totodată încrezători că această activitate va continua și se va dezvolta”.

Vezi și: Se fac recrutări pentru rolul de responsabil front desk. Salariu trece de 800 de euro

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult