- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un supraveghetor de pe piața jocurilor de noroc a câștigat 165.761 lei la pariuri. Ce a trecut în declarațiile de avere

25 Apr, 15:02 • Lupu Alexandra
„Arbitrul” jocurilor de noroc din România a câștigat peste 100.000 de euro la pariuri! Iată ce a trecut în declarațiile de avere.
Un supraveghetor de pe piața jocurilor de noroc a câștigat 165.761 lei la pariuri. Ce a trecut în declarațiile de avere

Raul Petrescu, membru al comitetului care supraveghează piața jocurilor de noroc din România, a dat lovitura! Ultimele informații relatate de ziare.com arată că Petrescu a câștigat peste 100.000 de euro la pariuri.

Raul Petrescu, venituri uriașe din pariuri

Raul Petrescu a raportat câștiguri de aproape 34.000 de euro doar pentru anul 2022, toate provenite din pariurile sportive. El este reprezentantul Ministerului de Finanțe în cadrul Comitetului de supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Comitetul de supraveghere are responsabilitatea de a aproba echipamentele pentru organizarea jocurilor, dar mai ales, eliberează licențe pentru firmele și societățile care organizează astfel de activități.

La fel de bine, Comitetul are obligația de a aproba regulamentele pentru tombele și alte extrageri de acest tip, potrivit ordonanței de urgență din 2009, în ceea ce privește organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Raul Cristian Petrescu a fost numit în Comitetul de supraveghere al ONJN în 2021, de către Florin Cîțu.

Anterior, Petrescu a fost vicepreședintele al ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, fiind numit în funcție în 2019, printr-un ordin semnat la data de 1 aprilie. Petrescu a demonstrat în nenumărate rânduri că este un profesionist, astfel, Mirela Călugăreanu l-a pus în acel moment în funcția de director general adjunct. Trei ani la rând, responsabilul în combaterea fraudelor fiscale și monitorizarea pieței jocurilor de noroc a trecut în declarațiile de avere câștiguri între 34.000 și 40.000 de euro anual, acestea fiind rezultate doar din pariurile sportive.

Citește și despre următorul subiect: Se dau cărțile pe față! Românul acuzat pe nedrept, a câștigat procesul cu Uber „Este ultimul avertisment. Încă odată, s-a terminat”

Raul Petrescu, marele câștigător la pariuri
Raul Petrescu, marele câștigător la pariuri

În ultimii trei ani, Raul Petrescu a declarat că a încasat aproximativ 115.000 de euro, doar din pariuri sportive și doar de la o singură casă de pariuri. Concret, „arbitrul” din piața jocurilor de noroc a dat lovitura la Superbet.

Astfel, în 2020, membrul Comitetului de Supraveghere a obținut 165.761 de lei, concret, aproximativ 34.000 de euro. În 2021, Petrescu a declarat că a câștigat încă 199.671 (aproape 41.000 euro), iar în 2022, a strâns din pariurile sportive încă 195.390 lei, adică alți 39.800 euro.

Raul Cristian Petrescu are o experiență de peste 10 ani în administrația fiscală și s-a specializat ulterior în domeniul antifraudă. În cariera lui, el a îmbinat practica cotidiană cu teoria justă a legii, astfel, și-a pus abilitățile profesionale, integritatea și loialitatea în slujba statului român și a contribuabililor.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Mirela Mentel a câștigat „Wedding Award 2023”