- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vecinii zgomotoși pot fi amendați cu 10.000 de euro. Judecătoria Sectorului 1 a luat decizia

29 Sep, 11:49 • Gabriela Andreescu
Eternele dispute dintre vecini pe tema zgomotului par să aibă o rezolvare. Cel puțin așa a decis Judecătoria Sectorului 1, care a dispus sancționarea unui bărbat cu 10.000 de euro, sub formă de daune morale pentru vecinii săi
Vecinii zgomotoși pot fi amendați cu 10.000 de euro. Judecătoria Sectorului 1 a luat decizia

Zgomotele din apartament, indiferent dacă este vorba de muzică ascultată la volum înalt sau o bormașină la ore nepotrivite, îi poate costa scump pe cei care nu își respectă pe vecinii de bloc.

O decizie în acest sens a fost luată de către Judecătoria Sectorului 1, după mai multe reclamații, iar sancțiunea asupra bărbatului gălăgios a fost de 10.000 de euro, sub formă de daune morale. Întregul proces a gravitat în jurul ascultatului de muzică, dar se pare că bărbatul obișnuia și să se plimbe cu role prin casă, încă din 2019.

Gălăgia făcută de vecinii necivilizați, motiv de dispută la Judecătorie

Vecinii gălăgioși pot fi amendați cu 10.000 de euro, conform unei decizii judecătorești
Vecinii gălăgioși pot fi amendați cu 10.000 de euro, conform unei decizii judecătorești

În cele mai multe cazuri, când o persoană face gălăgie într-un apartament, vecinii sună la ușă și încearcă să rezolve situația amiabil. În caz că problema nu își găsește rezolvare în mod amiabil, vecinii sună la poliție. Când nimic din toate acestea nu funcționeazaă, locatarii se văd nevoiți să apeleze la un tribunal, cum a fost în cazul semnalat de către avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Apartamentele se vor scumpi! PUZ-urile blocate în București au dus la scăderea contribuției sectorului imobiliar la PIB. 9 din 10 companii sunt expuse riscului de insolvență

„Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanță de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie.”

„Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri, această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi.”, a scris avocatul.

Adrian Cuculis

oferă mai multe detalii despre comportamentul abuziv al vecinului recalcitrant:

„Dădea muzica la maximum şi treaba asta se întâmpla din 2019. Este un mare semnal de alarmă pentru cei care fac asta în mod uzual (…) Cred că ştim cu toţii ce înseamnă să auzi muzica bubuind la 2 noaptea şi să fie petreceri nesfârşite. Poţi să ajungi să plăteşti scump pentru petrecerile respective.”

Citește și: Administrația lui Nicușor Dan, mai rea decât criza energetică europeană! 650 de blocuri din București nu au deloc apă caldă

Avocatul Adrian Cuculis explică decizia Judecătoriei și atrage atenția cu privire la sancțiunile pe care le riscă orice persoană necivilizată care își deranjează vecinii în mod repetat:

„Suma nu mi se pare că este mare, am mai auzit chestiunea aceasta, că e foarte mult pentru o simplă deranjare a vecinilor, dar în momentul în care faci chestiunea asta de trei ani de zile şi nu te potoleşti, Poliţia te amendează de 16 ori, singura variantă pentru a fi oprit într-un fel sau altul este să fii „condamnat” la plata unei sume, care pur şi simplu să te usture, pentru că ăsta este termenul potrivit.

„Cu siguranță, persoana aceasta nu o să mai dea muzica tare şi cu atât mai mult, eu cred că o să fie un exemplu şi pentru ceilalţi care deranjau şi liniştea publică şi liniştea vecinilor, în acele ore când trebuie să menţinem liniştea, fără să dăm muzica la maximum în apartamente”, a concluzionat avocatul

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult