- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO: Darius Vâlcov, politicianul condamnat la 6 ani de închisoare, a fost adus în România

14 Aug, 17:07 • Stefan Simion
Darius Vâlcov, ministru de Finanțe în Guvernul PSD, a fost adus în țară. Politicianul corupt, transformat în „om de afaceri", va face închisoare. 
VIDEO: Darius Vâlcov, politicianul condamnat la 6 ani de închisoare, a fost adus în România

Avionul Tarom de la Roma în care se află Darius Vâlcov a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. Fostul ministru și primar al Slatinei își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Darius Vâlcov a fost condamnat la șase ani de închisoare. El a fost extrădat luni, 14 august. Controversatul personaj a fost escortat de polițiști, flancat de mass-media, dar și de protestatarul Marian Ceaușescu.

Celebrul activist civic a ținut să-l atace pe Vâlcov în stilul caracteristic. „Hoțule! Dă mă banii înapoi, jigodie! Creadeai că scapi? Măi borfașule! Borfașul Vâlcov. Escrocul Vâlcov, care a furat!”, a strigat Ceaușescu.

Apoi, Vâlcov a fost urcat în duba Poliției și condus la penitenciar.

Fostul oficial PSD este primul fugar celebru pe care autoritățile din România au reușit să-l aducă, după Mario Iorgulescu, Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir și omul de afaceri Dragoș Săvulescu.

Marian Ceaușescu a postat imagini cu Vâlcov. VEZI AICI VIDEO.

Darius Vâlcov s-a predat în Italia

Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, în 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov, împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autorităţile din România.

În luna mai, la trei săptămâni de la condamnarea din România, Darius Vâlcov s-a predat autorităților de la Napoli. Pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult