- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air semnează un contract de 10 miliarde de dolari. Compania se înnoiește cu 75 de avioane Airbus A321neo „Eficienţa economică de neegalat”

03 Aug, 13:47 • Constantin Cristina
Compania ungară Wizz Air deține 434 de aeronave de tipul A321neos și mai comandă încă 75 de avioane tot din acest model. Contractul se ridică la aproape zece miliarde de dolari.
Wizz Air semnează un contract de 10 miliarde de dolari. Compania  se înnoiește cu 75 de avioane Airbus A321neo „Eficienţa economică de neegalat”

Compania aeriană low-cost ungară Wizz Air a solicitat 75 de avioane Airbus A321neo. Contractul are o valoare de zece miliarde de dolari și se pretează pe ultimul preț de listă al Airbus, care nu s-a mai actualizat din 2018, a informat economica.net.

Citește și:  Wizz Air, decizie radicală, în plin scandal: reduce numărul de zboruri din România

Wizz Air semnează un contract de 10 miliarde de dolari. Compania se înnoiește cu 75 de avioane Airbus A321neo „Eficienţa economică de neegalat”

Această achiziţie va ridica la 434 numărul aeronavelor A321neos, cea mai mare versiune a aeronavei emblematice cu un singur culoar al producătorului, comandate de Wizz Air, a spus Airbus într-un comunicat.

A321neos de la Wizz Air sunt echipate cu o configuraţie cu o singură clasă şi aproximativ 240 de locuri, asigurând costuri de operare reduse. CEO-ul companiei, Jozsef Varadi, citat în comunicat, a salutat „eficienţa economică de neegalat” şi „amprenta de carbon remarcabil de scăzută” a acestor avioane.

Wizz Air
Wizz Air

Wizz Air operează în prezent 180 de aeronave din familia Airbus A320, dintre care „mai mult de jumătate” sunt în versiunea neo re-motorizată, care este mai economică decât generaţia anterioară.

Apreciat de companiile aeriene low-cost şi de transportatorii tradiţionali în versiunile sale cu rază mai lungă de acţiune, A321neo reprezintă peste 60% din comenzile pentru gama A320.

Compania creată în urmă cu 20 de ani, era la sfârşitul lunii iulie a şasea companie europeană ca număr de zboruri zilnice, în urma Air France, dar înaintea KLM, potrivit organismului de monitorizare a traficului Eurocontrol.

Angajată într-o cursă ambiţioasă de creştere, compania se află, alături de concurentul său direct Ryanair, printre marii câștigători ai redresării post-COVID-19, cu un trafic de 141% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Ryanair evoluând la 127%, a precizat sursa citată.

Alte articole: Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România. Ce trebuie să ştie clienţii care au cumpărat deja bilete