IT&C

Cum va protejati mobilul de ochii curiosi in vacanta

03 iulie 2017, ora 01:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: stocksnap.io
foto: stocksnap.io
Fotografiile de vacanta si videoclipurile pot fi trimise in timp real familiei si prietenilor prin intermediul unui smartphone. Pentru asta, sunt utilizate retele publice WiFi din hoteluri, aeroporturi si restaurante. Si hotii de informatii sunt constienti de acest lucru si sunt tot mai activi in zonele turistice aglomerate.

Datele personale - nu doar parolele - sunt în pericol. Efortul tehnic depus de infractori pentru a accesa aceste date este minim. Pentru a preveni orice surprize neplăcute în vacanță, G Data recomandă instituirea de setări cuprinzătoare de securitate pentru dispozitivele mobile, în timp util - chiar înainte de plecare - și oferă câteva sfaturi importante de călătorie.

“Hotspoturile publice WiFi din hoteluri, aeroporturi, restaurante, terase și baruri sunt adesea protejate inadecvat. Infractorii pot sustrage date sensibile din astfel de rețele, cu un efort tehnic minim,” explică Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist.  “ O soluție VPN ar trebui să fie utilizată în călătorii pentru a proteja traficul de date de pe un dispozitiv mobil de ochii curioși.”

În timpul vacanței, aveți grijă la următoarele:• Hotspoturi WiFi: tot mai multe hoteluri și cafenele oferă WiFi gratuit. Acest lucru este util - dar și riscant. Criminalii pot citi cu ușurință mesajele de poștă electronică ale altor persoane sau pot spiona date critice, cum ar fi detaliile cărților de credit sau parolele.

Sugestie: efectuați tranzacțiile bancare online și efectuaţi cumpărăturile online înainte sau după călătorie.

• Internet cafe: Nu puteți avea o imagine clară a setărilor de securitate sau a unei posibile infecții malware pe computerele care nu sunt deținute de dvs. De aceea, nu trebuie să vă conectați la conturile sensibile pe PC-uri în Internet cafe-uri sau în lobby-urile hotelurilor și, dacă este posibil, navigați în modul privat sau incognito al browserului, unde datele nu sunt stocate. După sesiune, delogați-vă de pe toate conturile și ștergeți istoricul de navigare.

• Software: Software-ul de securitate este o opțiune bună pentru a face viața infractorilor cibernetici mai grea. În timpul vacanței, soluția de securitate mobilă ar trebui să ajute la găsirea unui dispozitiv furat sau pierdut și la ștergerea de la distanță a datelor sensibile, în cazul apariției unei necesități.

• Aplicaţii: Aplicațiile trebuie actualizate înainte de plecarea în călătorie. Orice breşe de securitate pot fi închise prin actualizări.

• Codurile de blocare și parolele: Un cod PIN sau o altă formă de cod de blocare al ecranului dispozitivului mobil mărește nivelul de securitate și face dificilă folosirea dispozitivului și accesarea datelor de către infractori. Chiar și un cod PIN din patru cifre face lucrurile mai dificile pentru aceştia - durează un timp pentru a încerca toate cele 10.000 de combinaţii. Numeroase dispozitive blochează încercările ulterioare după un anumit număr de intrări incorecte. Totuși, ar trebui evitate combinații precum "1234" sau "0000".

• Reţele sociale: Fiți atenți la postările publice despre concediu pe rețelele sociale. Infractorii folosesc astfel de date pentru a crea hărţi pe care sunt marcate proprietățile nelocuite pe perioada vacanţei. Din acest motiv, cele mai bune amintiri de vacanță ar trebui să fie încărcate pe Facebook și pe alte platforme media sociale doar după întoarcere sau trimise în mod privat prietenilor și familiei.

• Dezactivați rețelele wireless: Funcțiile Bluetooth și WLAN ar trebui să fie dezactivate dacă nu sunt necesare, deoarece fac posibilă atacarea unui dispozitiv.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 12:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter