IT&C

Google a reclamat Microsoft si Nokia la Comisia Europeana

01 iunie 2012, ora 12:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Apple-Google-Microsoft.jpg
Google a reclamat Microsoft si Nokia la Comisia Europeana (CE), acuzand companiile ca ar conspira pentru utilizarea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor pe care le detin impotriva rivalilor din industria smartphone.

Google sustine ca Microsoft si Nokia au transferat 1.200 de brevete catre compania canadiana MOSAID, ale carei afaceri vizeaza dobandirea si valorificarea agresiva drepturilor de proprietate intelectuala, in principal prin litigii.

Microsoft si Nokia coopereaza strans in arena smartphone, dezvoltand in parteneriat telefoane cu sistem de operare Windows Phone, in incercarea de a prinde din urma Apple si Google.

"Nokia si Microsoft s-au coalizat pentru a creste costurile dispozitivelor mobile pentru consumatori, prin incurajarea unor litigii care ocolesc promisiunile facute de ambele companii. Ar trebui sa raspunda pentru asta si speram ca reclamatia noastra ii va determina si pe altii sa se intereseze de astfel de practici", se arata intr-un comunicat al Google, citat de Mediafax.Microsoft a calificat reclamatia Google drept "o tactica disperata".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 22:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter