- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Incepe IPTV: televiziunea plonjeaza in oceanul web

13 Feb, 14:03 • Redactia DailyBusiness
Cablistii ofera deja pachete de televiziune interactiva. RDS a anuntat ca au inceput testele pentru implementarea IPTV, dar mai exista operatori care ofera deja abonamente pentru acest serviciu, relateaza Evenimentul Zilei.
Incepe IPTV: televiziunea plonjeaza in oceanul web

Pe langa RDS, care a anuntat ca testeaza sistemul IPTV, mai exista si alti operatori care ofera acest serviciu. La Romtelecom un abonament costa in jur de 18 euro/luna. La iNES, care distribuie doar in Bucuresti, taxa de instalare este de aproximativ 500 de euro. Pachetul format din IPTV, internet si doua linii telefonice fixe costa 50 de euro/luna.

Clientul primeste o cutiuta (Set Top Box) care decodifica semnalul IPTV. Prin Set Top Box poti inregistra emisiuni (fara sa mai ai nevoie de un DVD Recorder), poti derula inainte si inapoi o emisiune inregistrata, poti face stop-cadru sau poti programa aparatul sa-ti difuzeze o emisiune care a avut loc cu 48 de ore in urma. Si iti mai asigura transmisie HD.

In plus, pentru ca retelele IPTV au latime de banda mai mare, numarul de canale pe care le poti urmari este mult mai mare, relateaza Evenimentul Zilei.