- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Negocierile pentru achizitia operatorului Boom TV incep de la 6 mil. euro

20 Dec, 10:43 • Redactia DailyBusiness
Negocierile privind achizitia DTH Television Group, compania proprietara asupra platformei de televiziune prin satelit Boom TV, incep de la 6 mil. euro fara TVA (7,4 mil. euro cu TVA), conform procesului verbal al adunarii generale a creditorilor operatorului.
Negocierile pentru achizitia operatorului Boom TV incep de la 6 mil. euro

„Pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic de 6.000.000 de euro plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 99.000 de abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 99.000, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 60,60 de euro pe abonat”, scrie in documentul Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al companiei (vezi atasament).

DTH Television are datorii de circa 95 mil. euro, conform datelor administratorului judiciar. Cele mai mari datorii sunt catre Unicredit Tiriac Bank si Union des Association Europeenes de Fotbal. Compania a intrat in insolventa in luna mai anul curent, inca de la inceput oficialii Casei de Insolventa Transilvania propunand ca solutie de reorganizare achizitia acesteia de catre unul din cei trei mari concurenti de pe piata – RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

Niciuna dintre cele trei companii nu au comentat privind acest subiect insa, potrivit Incont.ro, Romtelecom, companie detinuta de grecii de la OTE, ar fi inaintat deja o oferta pentru achizitia Boom TV.

Compania ce ar achizitiona furnizorul TV ar urma sa preia, pe langa datoriile de 95 mil. euro, si drepturile de televizare a Ligii Campionilor, cumparate de Boom TV anterior.

Cei mai mari actionari ai companiei israeliene DTH Television Group sunt Elran Investments, Blackdzaar Limited si Livermore Investments Group.

DTH Television Group s-a lansat in aprilie 2006. Concurentii Boom TV sunt Digi TV (RCS&RDS), Dolce (Romtelecom), Focus Sat (UPC Romania) si Akta (Digita Cable Systems).