- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Trei creditori cer insolventa DTH, proprietarul Boom TV

10 May, 17:38 • emanuel.ceciu
DTH Television Grup, companie cu actionari israelieni care detine Boom TV, unul dintre principalii jucatori pe piata locala de televiziune prin satelit, a fost chemata in judecata de trei companii care ii cer insolventa, Allianz Tiriac Bank, Eurocom Networks & Technologies LTD si SC Grecos Energy Telecomunicatii, conform Tribunalului Bucuresti.
Trei creditori cer insolventa DTH, proprietarul Boom TV

Amit Levin, CEO-ul Boom TV, nu a comentat asupra subiectului pana la ora publicarii stirii.

Unicredit Tiriac Bank a acordat in 2008 un imprumut de 18,5 mil. euro catre DTH Television Grup, in timp ce compania israeliana Eurocom Networks & Technologies LTD a imprumutat DTH cu o suma care nu a fost facuta publica, in octombrie 2009.

A treia companie care a cerut insolventa DTH Television Grup, SC Grecos Energy Telecomunicatii SRL, activeaza in domeniul telecom si a inregistrat in 2008 afaceri de circa 200.000 euro, conform Ministerului de Finante.

Termenul de judecata pentru procesul intentat de Unicredit Tiriac Bank este la 17 august 2010. In cazul procesului cu Eurocom termenul este de 20 octombrie anul curent, iar cel cu Grecos Energy este stabilit la 14 mai 2010.

Cei mai mari actionari ai Boom TV sunt Elran Investments, Blackdzaar Limited si Livermore Investments Group. Principalii concurenti ai Boom TV sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania.