IT&C

Orange, indemnat de statul francez sa caute aliante la nivel european

10 aprilie 2014, ora 17:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
orange.jpg
Statul francez a cerut grupului Orange, la care controleaza 27% din actiuni, sa caute aliante la nivel european si va incuraja fuziuni si achizitii in randul operatorilor telecom din Franta, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg.

"Consolidarea este o necesitate in Franta si in Europa, iar noi vom lucra activ sa o incurajam", a declarat Montebourg in fata comisiilor pentru economie si finante ale Adunarii Nationale, in cadrul unei intalniri la care a fost discutata preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franta, de catre grupul Altice.

Vivendi a convenit vanzarea SFR catre Altice, cu sediul in Luxemburg, intr-o tranzactie evaluata la peste 17 miliarde euro, respingand o oferta de la compania Bouygues, sprijinita in negocieri de guvernul de la Paris.

Montebourg a afirmat ca vanzarea SFR ridica semne de intrebare privind viitorul Bouygues si Iliad, un alt operator telecom din Franta. O fuziune intre aceste companii nu este planificata pentru moment, dar aceasta situatie se poate schimba, a spus el, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 09:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter