IT&C

Orange se va constitui ca parte civila in cazul piratarii unui cablu submarin de catre NSA

31 decembrie 2013, ora 11:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
orange.jpg
Operatorul francez in domeniul telecomunicatiilor Orange a anuntat luni ca se va constitui ca parte civila in cazul piratarii de catre Agentia americana de informatii NSA a unui important cablu submarin, pe care firma il utilizeaza alaturi de alte 15 companii.

Edward Snowden, un fost consultant NSA, a facut din nou dezvaluiri, prin intermediul revistei germane Der Spiegel, potrivit carora o noua divizie speciala a Agentiei a piratat reteaua informatica a unui consortiu de societati care utilizeaza cablul submarin de telecomunicatii Sea-Me-We 4.

Acest cablu din fibra optica asigura legatura Asiei si Oceaniei cu Europa, traversand Orientul Mijlociu, pana la Marsilia, unde este legat la reteaua Orange.

Potrivit Der Spiegel, NSA a piratat in februarie 2012 reteaua informatica apartinand acestor 16 societati (inclusiv Orange), introducand un virus care ii permite sa sustraga informatii cu privire la fluxul de date, ca locul, data sau persoanele care participa la o conversatie data, relateaza Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 12:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter