- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

ING a inceput executarea silita in magazine Flanco. Retailerul a cerut intrarea in insolventa

09 Dec, 15:12 • Redactia DailyBusiness
Flamingo a decis declansarea procedurii de insolventa a firmei din grup Flanco International, dupa ce negocierile cu ING Bank au esuat si banca a demarat miercuri executarea silita a stocurilor din unele magazine ale companiei.
ING a inceput executarea silita in magazine Flanco. Retailerul a cerut intrarea in insolventa

„Flamingo anunta declansarea procesului de reorganizare judiciara pentru compania Flanco International, incepand cu decembrie 2009”, se mentioneaza intr-un comunicat publicat miercuri pe Bursa.

„Pe parcursul intregului an 2009, compania a derulat un amplu program de reorganizare, avand ca scop final revitalizarea activitatii si depasirea momentului actual, cel mai dificil din istoria de 15 ani a de activitate dar, foarte probabil, si cel mai dificil la nivelul intregii economii mondiale”, se arata in comunicat.

Primul element al acestui program a fost implementat in prima partea a anului, costurile operationale ale companiei fiind diminuate semnificativ, aproape la jumatate fata de anul 2008, se mentioneaza in comunicat.

Un al doilea element din acest proces il reprezinta diminuarea datoriilor catre banci si furnizori, resursele financiare ale companiei fiind insuficiente pentru a putea acoperi nivelul actual de datorii.

„Astfel, in ultimele 3 luni compania a derulat negocieri dure si intense cu bancile finantatoare pentru restructurarea creditelor, in directia diminuarii lor, convertirii in alte instrumente financiare decat cele standard sau chiar obtinerii de bani suplimentari”, se mai arata in comunicat.

In ciuda eforturilor, negocierile cu ING au esuat, solicitarea de reducere suplimentara a datoriei fiind refuzata, iar banca a luat decizia de a demara miercuri executarea silita a stocurilor aflate in unele magazine ale companiei.

„In acest context, in ciuda faptului ca intreg planul de redresare a companiei se afla in stadiu final de implementare, am luat decizia de a proteja compania impotriva creditorilor prin declansarea procedurii de insolventa”, au spus reprezentantii companiei.

„Flamingo este in acest moment o companie restructurata operational, cu o structura de costuri optimizata, dar careia ii lipseste cash-ul necesar depasirii unei scaderi a pietei de 50%. Prin declansarea procesului de reorganizare judiciara incercam sa dam o sansa eforturilor intreprinse incepand cu 2008 si sa readucem compania acolo unde ar trebui sa fie”, au adaugat reprezentantii companiei.

Grupul Flamingo International este prezent pe piata locala de 15 ani, avand ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment unul dintre liderii de pe piata din Romania.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.