- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nicio companie nu a fost interesata de achizitionarea licentelor WiMax

06 Feb, 14:35 • Redactia DailyBusiness
Nicio companie din cele sase care achizitionasera caietul de sarcini pentru achizitionarea a doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA) nu a depus o ofera pana la perioada limita ce s-a incheiat pe 5 februarie.
Nicio companie nu a fost interesata de achizitionarea licentelor WiMax

„Din semnalele primite din piata rezulta ca principala problema a acestor frecvente este pretul, pe care operatorii il considera prea mare. Vom propune Guvernului scaderea taxei de licenta si vom relua procesul de acordare a acestor licente cat mai curand posibil”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Caietul de sarcini a fost cumparat de sase firme – Asesoft International, Comcore Management, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Media Sat, RCS & RDS si Vodafone Romania.

Implementarea sistemelor BWA la nivel national asigura crearea unei solutii tehnologice capabile sa contribuie substantial la dezvoltarea comunicatiilor electronice in banda larga, la asigurarea facila a accesului la internet de banda larga in regiunile defavorizate, sarace sau izolate, precum si la utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio.

ANC a organizat licitatia in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2008 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600-3800 MHz si a Hotararii de Guvern nr. 638/2008 privind stabilirea cuantumului taxei de licenta pentru acordarea dreptului de utilizare a frecventelor radio in banda de frecvente radio 3600 – 3800 MHz.