- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Targul de jocuri video E3 spera intr-o revigorare si asteapta 40.000 de oameni

01 Jun, 10:29 • Redactia DailyBusiness
Cel mai mare targ la nivel mondial dedicat jocurilor video, Electronic Entertainment Expo (E3), isi va deschide portile marti la Los Angeles, organizatorii asteptand circa 40.000 de oameni la aceasta editie, sub cei 70.000 inregistrati in 2005, dar mult peste nivelul de 5.000 de vizitatori de la editiile din 2008 sau 2007.
Targul de jocuri video E3 spera intr-o revigorare si asteapta 40.000 de oameni

In lunile martie si aprilie, vanzarile de jocuri video din SUA au scazut cu 23% respectiv 17%, conform companiei de cercetare NPD.

Cu toate acestea, in cele 12 luni pana la finele lui aprilie, vanzarile de jocuri video in SUA s-au ridicat la 28,7 mld. $ (20,3 mld. euro), in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, industria jocurilor a depasit-o pe cea a filmelor, estimata la 27 mld. $ (19,1 mld. euro).

Vanzarile globale de jocuri si console s-ar putea ridica la 98 mld. $ (70 mld. euro) in 2009 si la 110 mld. $ (78,1 mld. euro) in 2010.

Provocarea, spun analistii, este ca aceasta rata de crestere sa fie constanta, intr-o perioada in care consumatorii se gandesc de doua ori inainte sa achizitioneze o consola care costa pana la 500$ sau un joc al carui pret poate depasi 60 $.

Evenimentul anual este folosit de publisherii de jocuri si producatorii de console pentru a prezenta, in premiera, noi produse. Printre cele mai asteptate evenimente la editia din acest an a targului E3 se numara lansarea a noi modele de Nintendo Wii si PSP, noi jocuri de fitness si posibil, reduceri de preturi pentru console.

In cadrul evenimentului vor fi prezente 200 de companii.

Spre deosebire de anii anteriori, acestea vor aborda intr-un mod „mai rafinat” audienta – in loc sa prezinte zeci de jocuri, se vor axa doar pe cateva titluri, de impact mai mare.

„Este incredibil de important ca mesajul nostru sa ramana intiparit pe retina vizitatorilor. De aceea, anul acesta vom prezenta maxim 8 titluri, pentru a fi siguri ca vom atrage atentia si potentialii clienti nu ne vor uita”, a declarat Sean Ratcliffe, vicepresedinte marketing pentru Sega.

Alti publisheri, inclusiv Electronic Arts si 2K Games, au subliniat de asemenea ca se vor axa pe titluri ce urmeaza sa apara in viitorul apropiat.

„Ne vom axa pe jocurile ce urmeaza sa apara in viitorul apropiat, cele pe marginea carora deja se vorbeste foarte mult. Pur si simplu nu putem sa aratam tot ceea ce avem in plan. Astfel, vom prezenta 10 titluri la conferinta de presa de luni si vizitatorii standului nostru vor putea vedea 35 de titluri”, a spus John Riccitello, director executiv al Electronic Arts.

„Vom alege cateva titluri si vom pune foarte, foarte mult accent pe prezentarea lor”, a spus Greg Gobbi, vicepresedinte dezvoltare 2K Games.

In Romania, targul de tehnologii CERF isi va deschide portile miercuri, 3 iunie.