- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vara Android: Vezi cinci rivali de valoare ai iPhone-ului (galerie foto)

16 Aug, 10:11 • emanuel.ceciu
In universul smartphone-urilor s-au format doua tabere distincte. Pe o parte se afla devotatii fani Apple, carora le place sa aiba un control simplu dar "tinut in frau" de catre compania americana, sistemul de operare fiind inchis, clienti ce apreciaza ceea ce le ofera Steve Jobs. De cealalta parte, o mica armata - dar in crestere -, cea a utilizatorilor de Android.
Vara Android: Vezi cinci rivali de valoare ai iPhone-ului (galerie foto)

Acesti din urma utilizatori au deja de ales din mult mai multe modele de telefoane cu acest sistem de operare si apreciaza faptul ca, fiind un sistem open-source, customizeaza telefonul dupa cum gasesc de cuviinta. Nu e de mirare ca utilizatorii de Android au depasit pentru prima oara pe cei ai iPhone, la nivel global, conform unui studiu recent.
[gallery:130]
DailyBusiness.ro va propune un „top 5” al telefoanelor cu sistem de operare din vara aceasta, cu o scurta descriere si fotografie.

Motorola Droid X este pentru cei ce vor un telefon puternic, solid, cu display de 4,3 inci si procesor de 1GHz. Telefonul poate filma in rezolutie HD 720p, urmand sa ruleze sistemul de operare Android 2.2 „la inceputul lunii septembrie”, conform Motorola.

In SUA, mobilul costa 200$, cu contract pe 2 ani cu Verizon Wireless. In Europa, telefonul ar putea intra, oficial, in noiembrie-decembrie.

Samsung Galaxy S are un profil subtire, mai putin rigid si este deja prezent pe piata Romaneasca la preturi cuprinse intre 100 si 500 euro, la Orange sau Vodafone Romania.

Smartphone-ul Galaxy S are o greutate de 119 grame, ecran touch screen si memorie interna de 8 Gb + slot microSD. Autonomia in convorbire este de pana la 13 ore, in timp ce in stand-by se ridica pana la 750 de ore. Camera foto are 5 megapixeli cu zoom de 4X, putand inregistra si video. Terminalul are conectivitate 3G si HSDPA.

Motorola Droid 2 este fratele mai mic al Motorola Droid. Droid 2 are un ecran de 3,7 inci, o tastatura slide-out QWERTY fiind de asemenea si primul device care vine cu versiunea 2.2 a sistemului de operare Android. Telefonul are un procesor de 1GHz si de doua ori mai mult RAM decat fratele sau mai mare.

Bateria este de asemenea imbunatatita, oferind o autonomie de vorbire de 9,6 ore. Ca si comparatie, iPhone 4 permite o autonomie de 7 ore.

In SUA, modelul costa, cu abonament de 2 ani, 200 $.

HTC Evo 4G este un telefon multimedia cu ecran de 4,3 inci si capacitate de filmare in HD 720p. Este unul dintre putinele telefoane Android care au camera frontala, pentru videochat.

Evo poate rula pe retelele 4G – daca va aflati intr-un oras care suporta aceasta tehnologie. In prezent in Romania acest lucru nu este valabil. Evo 4G are sistem de operare Android 2.2.

HTC Droid Incredible este, spun expertii, ca o legatura intre Droid X si Droid 2 – are o forma subtire, ca Droid X cu marimea redusa si usor de folosit a Droid 2. Procesorul este tot de 1 GHz. Ca si Evo, Incredible foloseste interfata Sense a HTC. Telefonul ruleaza in prezent sistemul Android 2.1 si urmeaza sa fie upgradat in curand la sistemul 2.2. In SUA, telefonul costa tot 200$ cu contract pe doi ani.