- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Windows 7 impinge veniturile Microsoft la un record trimestrial: 16 mld. $, putin peste Apple

23 Jul, 10:34 • Redactia DailyBusiness
Microsoft a generat afaceri de 16 mld. $ in trimestrul patru fiscal incheiat pe 30 iunie, in crestere cu 22%, cel mai mare venit trimestrial generat de companie in istoria sa. Analistii estimau anterior ca Apple ar putea sa depaseasca pentru prima oara in istorie veniturile celui mai mare producator de software, insa Microsoft a surprins piata prin rezultatele bune anuntate vineri.
Windows 7 impinge veniturile Microsoft la un record trimestrial: 16 mld. $, putin peste Apple

Apple a generat in trimestrul incheiat pe 30 iunie venituri de 15,7 mld. $, putin sub Microsoft, si un profit de 3,2 mld. $.

Profitul celui mai mare producator de software a crescut cu 48% fata de anul anterior, pana la 4,5 mld. $, conform presei internationale. Principalul motor de crestere pentru Microsoft a fost Windows 7, compania anuntand ca a vandut de la lansarea din octombrie peste 175 de milioane de copii ale sistemului de operare.

„Windows 7 a devenit cel mai bine vandut sistem de operare din istorie si deja 15% din computerele din lume ruleaza acest program”, a declarat Kevin Turner, director operational al Microsoft.

Veniturile companiei au crescut pe toate cele cinci segmente de activitate ale companiei. Vanzarile diviziei de clienti, care produce sistemul de operare Windows, au crescut cu 44%, pana la 4,55 mld. $. Veniturile diviziei de servere si aplicatii au crescut cu 14% in timp ce pe segmentul online, veniturile au inregistrat si ele o crestere cu 13%. Divizia business, care castiga cel mai mult din vanzarile de Microsoft Office, a inregistrat vanzari in crestere cu 15%.

Compania americana a terminat anul fiscan cu venituri record de 62,48 mld. $ si profit de 18,76 mld. $.