- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Concertele rock reprezinta doua treimi din vanzarile TicketPoint

06 Jan, 15:47 • mihaela.tudorancea
TicketPoint, unul dintre principalii jucatori pe piata de vanzari de bilete online, a vandut anul trecut 250.000 de bilete, din care peste 165.000 au fost pentru concertele rock, potrivit declaratiilor companiei.
Concertele rock reprezinta doua treimi din vanzarile TicketPoint

Intr-un Top 5 al celor mai bine vandute concerte organizate de TicketPoint in 2008, primul loc este ocupat de trupa Metallica, cu 30.000 de bilete vandute, urmata de Iron Maiden, cu 25.000 de bilete, Kylie Minogue, Whitesnake & Def Leppard si Judas Priest.

„In 2008, piata biletelor a avut, dupa cum ne asteptam, o tendinta crescatoare fata de anii precedenti si va continua sa creasca, pana vom ajunge la nivel european in ceea ce priveste numarul de evenimente”, a declarat Andrei Tuturuga, coordonatorul TicketPoint.

„Sunt multi romani care doresc sa-si vada artistii preferati in concerte, si cel mai mare interes il prezinta artistii straini. Rock-ul se vinde cel mai bine in acest moment”, a mai spus Tuturuga.

In 2009 sunt asteptate concertele B’estFest, B’estFest Aftershock -Manowar, Nazareth, Depeche Mode, Vonda Shepard si James Blunt.

TicketPoint face parte din grupul RTC si este agentia de ticketing cu cele mai mari vanzari din Romania in momentul actual.

Pentru anul in curs, TicketPoint.ro se asteapta la o crestere cu 25% a afacerilor, pe o piata estimata anul trecut la circa 2 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

„Anul acesta cifra de afaceri a crescut cu 50% fata de 2007, iar in 2009 estimam sa avem o crestere de 25% a rulajului”, au declarat reprezentantii TicketPoint.ro.

Site-ul detinea la inceputul acestui an, potrivit propriilor estimari, 70% din cota de piata pe segmentul biletelor online.

Printre jucatorii importanti de pe piata online de bilete din Romania se mai numara myticket.ro, bilete.ro sau vreaubilet.ro.