- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Actionarii eRepublik vor sa angajeze editori in mai multe tari

11 Jun, 11:59 • emanuel.ceciu
Jocul online eRepublik.com urmareste extinderea pe plan international prin angajarea de editori in mai multe tari, precum si deschiderea unui birou regional in SUA, dupa ce proiectul a primit o infuzie de 550.000 euro
Actionarii eRepublik vor sa angajeze editori in mai multe tari

„Incepand cu luna septembrie vom angaja editori, adica administratori locali care se vor ocupa de comunitatile de jucatori prezenti in tarile respective”, a declarat pentru DailyBusiness George Lemnaru, unul dintre actionarii companiei.

„Vom incepe cu Suedia, de unde provin cei mai multi jucatori ai eRepublik.com si pana la finele anului vom mai angaja oameni in alte 4 tari. Inca nu stim cati, probabil va fi vorba de cateva zeci de persoane”, a mai spus Lemnaru.

Centrul de coordonare al companiei va ramane in Romania.

La doua luni dupa ce DailyBusiness.ro anunta operatiunea, eRepublik a primit finantarea de 550.000 euro, echivalentul a 11% din companie.

Aceasta suma, provenita de la investitorul francez Alexis Bonte, de la fondul de investitii francez AGF Private Equity si de la alti 8 investitori de tipul „business angels” a dus valoarea totala a proiectului online la 5 milioane euro.

„In prezent nu urmarim sa mai atragem fonduri. Dar din 2009, dupa ce vom scoate din versiunea beta jocul vom lua in calcul sa mai atragem investitii din partea unor fonduri internationale, posibil aceleasi„, a afirmat Geroge Lemnaru.

„Nu vom vinde insa pachetul majoritar, nu vom face ceea ce a facut Trilulilu.ro, unde actionar majoritar a devenit Alexis Bonte”, a precizat Lemnaru.

Jocul online dedicat vorbitorilor de limba engleza este o combinatie intre un portal de socializare si o lume virtuala multi-player in care fiecare utilizator poate fi om politic, intreprinzator sau simplu cetatean. In prezent, site-ul are peste 40.000 de utilizatori inregistrati.