NEW MEDIA

Oficial al Yahoo marturiseste cum a fost constransa compania sa dea datele utilizatorilor

13 septembrie 2014, ora 10:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
yahoo.jpg
Autoritatile americane au amenintat Yahoo! cu o amenda de 250.000 de dolari pe zi in 2007-2008 pentru a constrange compania sa ofere datele utilizatorilor sai in numele securitatii nationale, a anuntat joi grupul de Internet.

Potrivit documentului de 1.500 de pagini care va fi dat publicitatii joi, grupul american a fost constrans in cele din urma sa cedeze in fata cerintelor administratiei.

"Documentele publicate arata cat de mult a trebuit sa luptam in fiecare etapa pentru a ne opune masurilor de supraveghere ale administratiei", a afirmat Ron Bell, responsabil de probleme juridice la Yahoo!, intr-un mesaj postat pe unul dintre blogurile oficiale ale grupului.

Potrivit lui Bell, autoritatile au mers pana la a ameninta gigantul de Internet cu o amenda de 250.000 de dolari pe zi pentru a o constrange sa dezvaluie datele, in cadrul programului de interceptare a telecomunicatiilor PRISM."Am refuzat sa ne supunem la ceea ce consideram o supraveghere care contravine Constitutiei", a asigurat oficialul Yahoo!, potrivit Mediafax.

Dezvaluit de fostul spion american Edward Snowden, programul PRISM al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) permite interceptarea comunicatiilor electronice ale persoanelor straine si care se afla in strainatate.Potrivit documentelor lui Edward Snowden, Facebook, Google, Microsoft, Apple, AOL, Skype si Yahoo! sunt asociate acestui program chiar daca aceste companii neaga in continuare ca au oferit acces direct la serverele lor.

Citeste si Facebook si Google, "victime" ale dezvaluirilor lui Snowden. Vezi ce li se impune in UE
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 16:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter