NEW MEDIA

Piata online de produse naturiste a crescut cu 20% anul trecut

21 iunie 2016, ora 13:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Mihai Bucuroiu -Fondator Vegis ro.jpg
Valoarea pieței online de produse naturiste a fost anul trecut de 25 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de 2014, potrivit estimarilor Vegis.ro.
Vegis.ro, magazin online de produse naturiste, a vândut anul trecut produse în valoare de peste 1,2 milioane de euro.

Anul 2015 a fost cel mai dinamic an pentru afacerile Vegis.ro, dar si pentru întreaga piața online de produse naturiste. Fața de anul precedent 2014, Vegis.ro a înregistrat o creștere cu 43% a vânzărilor și și-a consolidat poziția ca lider al pieței online pe segmentul produselor naturiste, bio, vegane și suplimente alimentare naturale.

“Începând din 2015 românii au devenit mai deschiși și mai receptivi la produsele naturiste. Practic, tendințele internaționale în materie de nutriție, foarte orientate către produsele sănătoase, au fost importate, oamenii au început să conștientizeze importanța unei alimentații adecvate și aleg să consume tot mai multe produse sănătoase sau ecologice. În plus, creșterea nivelului de trai a avut o influență puternică” declară Mihai Bucuroiu, Director Dezvoltare și Fondator Vegis.ro.Pentru 2016, Vegis.ro estimează o creștere cu 50% a vânzărilor, susținută de extinderea constantă a gamei de produse comercializate, precum și de rata mare de revenire a clienților magazinului online.

“Cei care aleg produse naturiste de pe Vegis.ro rămân clienți fideli. Pe de-o parte pentru că, în general, achiziția de produse sănătoase nu este una ocazională, ci recurentă. Românii devin din ce în ce mai interesați de soluțiile naturiste pentru un stil de viață sănătos și o nutriție sănătoasă, înlocuind treptat produsele convenționale cu produse noi, din game naturiste, bio sau vegane. Pe de altă parte, serviciile noastre sunt în permanență customer-oriented, avem un departament de call center cu 12 linii telefonice, suport online în timp real, program de fidelizare, multiple modalități de plată și lucrăm constant la îmbunătățirea experienței cumpărături, iar clienții apreciază eforturile noastre și faptul că toate produsele au certificate de proveniență, de conformitate și sunt permanent în stoc” spune Mihai Bucuroiu.

70% dintre clienții companiei sunt femei, din mediul urban. Orașele din România în care se comandă cel mai mult produsele naturiste de pe Vegis.ro sunt București, Brașov, Constanța și Cluj Napoca.

Valoarea medie a unei comenzi pe Vegis.ro este 155 lei, cu aproape 30% în plus față de valoarea medie la nivelul pieței, estimată la 90-120 lei.

O piață fragmentată, de peste 25 milioane de euro

La nivelul anului 2015, din estimările Vegis.ro, valoarea pieței online de produse naturiste a fost de 25 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de 2014.

Piața este foarte fragmentată, cu numeroase magazine online debutante, de mici dimensiuni, create în ultimii 2 ani datorită interesului crescut al românilor față de nișa produselor naturiste.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 00:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter