- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan se laudă cu prețul gigacaloriei din Capitală. Bucureștenii vor plăti 350 de lei pentru energia termică

04 Oct, 23:02 • Cornel Ghimeșan
Primarul general al Capitalei se laudă cu faptul că bucureștenii se vor bucura de cel mai mic preț din țară la energia termică. Acesta a declarat marți că locuitorii din capitală vor plăti 350 de lei pentru gigacalorie.
Nicușor Dan se laudă cu prețul gigacaloriei din Capitală. Bucureștenii vor plăti 350 de lei pentru energia termică

Nicușor Dan a afirmat faptul că bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru energia termică și că prețul gigacaloriei va rămâne la 350 de lei. Deși prețurile la energie au crescut exponențial, locuitorii din capitală vor plăti același preț ca în anul precedent, iar diferența de preț va fi suportată de Primăria Capitalei. Primarul general al Capitalei susține că 350 de lei este prețul cel mai mic din țară.

„De la 1 noiembrie o să avem noile preţuri pe care le va da ANRE, atât pentru producţie, cât şi pentru transport, distribuţie, deci şi pentru preţul final al gigacaloriei. Preţul total al gigacaloriei în momentul de faţă, stabilit de ANRE, este de 860 de lei, cu tot cu TVA, din care bucureştenii plătesc 350 şi primăria 510.

Acesta este raportul. De la 1 noiembrie o să avem alte preţuri. Eu mă aştept să nu fie mai mari. În orice caz, nu o să fie mai mari pentru cetăţeni. Vom păstra aceşti 350 de lei şi vreau să menţionez că 350 este, totuşi, preţul cel mai mic din România. Adică sunt localităţi care au 400, sunt localităţi care au 500, 450, 420. 350 e cel mai mic”, a spus Nicuşor Dan la Europa FM, citat de Agerpres.

Citește și: Câte grade ar trebui să fie în casă iarna, ca să faci economie la facturi! Bonus! Te ajută și să fii mai sănătos

350 de lei pe gigacalorie în Capitală

Nicușor Dan se laudă cu prețul gigacaloriei din Capitală. Bucureștenii vor plăti 350 de lei pentru energia termică
Nicușor Dan se laudă cu prețul gigacaloriei din Capitală. Bucureștenii vor plăti 350 de lei pentru energia termică

Nicușor Dan evaluează că în cel mult 2 săptămâni se va încheia achiziția pentru reabilitarea a 210 kilometri de rețea de termoficare, prin fonduri de la Uniunea Europeană. Pe de altă parte, acesta a spus că există „o sincopă” pe fluxul de numerar în ceea ce priveşte datoriile pe care Termoenergetica le are către Elcen. Primăria Capitalei a solicitat sprijinul Guvernului pentru a beneficia de compensări mai mari sau de posibilitatea de a se împrumuta, pentru a-şi achita datoria.

„A fost o creştere excepţională a preţului de gaz şi faţă de această creştere excepţională a preţului gazului, Guvernul a stabilit mai multe măsuri de care au beneficiat disproporţionat localităţile din România care au sisteme centralizate. Adică, Bucureştiul are 550.000 de apartamente şi a primit cam 15 milioane de lei, iar toate celelalte localităţi împreună au tot 550.000 de apartamente pe care le deservesc centralizat şi au primit cam 800 de milioane de lei.

Deci, aceasta este diferenţa şi consider justificat să existe o compensare şi pentru Bucureşti, dată fiind această situaţie excepţională a preţului la gaz. Dacă nu, cel puţin să ni se permită să ne împrumutăm pentru a elimina această datorie şi Elcen să poată să iasă din insolvenţă, să poată să acceseze fonduri europene, să se modernizeze”, a declarat Nicușor Dan.

 

Te-ar putea interesa și: 1.4 miliarde de euro pentru România! Banii vin de la UE, pentru proiecte de independență energetică

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult