- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Discuțiile despre comasarea alegerilor din 2024, amânate pentru luni. Marcel Ciolacu: „Momentan nu avem o decizie”

09 Feb, 16:26 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a declarat vineri, în legătură cu discuțiile din coaliție privind comasarea alegerilor, că urmează ca luni să aibă o întâlnire nouă cu liderii PNL și că momentan nu au ajuns la o decizie. Liderul PSD a precizat că sunt luate în calcul toate scenariile în acest moment și vrea să vină în fața publicului cu un calendar clar al alegerilor din acest an care să pună capăt discuțiilor din ultimele luni.
Discuțiile despre comasarea alegerilor din 2024, amânate pentru luni. Marcel Ciolacu: „Momentan nu avem o decizie”

Marcel Ciolacu a declarat vineri, în legătură cu discuțiile din coaliție privind comasarea alegerilor, că urmează ca luni să aibă o întâlnire nouă cu liderii PNL și că momentan nu au ajuns la o decizie. Liderul PSD a precizat că sunt luate în calcul toate scenariile în acest moment și vrea să vină în fața publicului cu un calendar clar al alegerilor din acest an care să pună capăt discuțiilor din ultimele luni, transmite News.ro.

„Urmează ca luni să avem o întâlnire. Este posibil (să avem o decizie concretă – n.r.)  Momentan nu avem o decizie”, a spus premierul la Constanţa, atunci când a fost întrebat despre discuțiile din coaliție despre comasarea alegerilor.

Premierul a explicat faptul că „sunt pe masă toate scenariile în acest moment” în ceea ce privește comasarea votului de la locale cu cel pentru europarlamentare.

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

Marcel Ciolacu a vorbit despre comasarea alegerilor. Foto arhivă
Marcel Ciolacu a vorbit despre comasarea alegerilor. Foto arhivă

Comasarea alegerilor rămâne un subiect fierbinte în coaliție

„V-am spus şi săptămâna trecută vă spun şi acum, pe mine ca şi prim-ministru şi preşedinte de partid mă interesează să venim în faţa românilor că o coaliţie care îi respectă pe români şi să punem un calendar pentru toate alegerile, ca să nu mai fie aceste discuţii interminabile. Când sunt alegerile alea, când se mută celelalte, acesta este calendarul, toată lumea se pregăteşte de alegeri democratic şi am dat drumul. Sunt toate alegerile într-un singur an, nu s-a mai întâmplat niciodată”

, a mai spus Ciolacu.

Deoarece în cadrul coaliției de guvernare nu s-a ajuns la o concluzie cu privire la comasarea alegerilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exprimat joi dorința liberalilor de a vedea această discuție tranșată cât mai curând posibil și deoarece timpul devine un factor tot mai important în această situațiie. El a subliniat că nu crede că există neînțelegeri, ci mai degrabă mai multe scenarii pe care PNl și PSD le iau în calcul, și că este foarte posibil ca săptămâna viitoare să se ajungă la o concluzie în această privință.

Citește și: PSD și PNL ar fi ajuns la o înțelegere privind comasarea alegerilor din 2024. Ce au decis liderii coaliției