- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! ”Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1900 de lei, nu se poate așa ceva”

13 Nov, 10:29 • Cornel Ghimeșan
Premierul Marcel Ciolacu pune piciorul în prag și spune că țara noastră trebuie să facă urgent reforme care să permită creșterea pensiilor și asta pentru că suntem pe locul 1 în Europa, la nivelul de sărăcie.
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! ”Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1900 de lei, nu se poate așa ceva”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Șeful Guvernului a subliniat luni, în cadrul unei conferințe  de presă că România nu mai poate continua cu o pensie medie de 1.900 de lei.

Citește și Marcel Ciolacu promite că situația de la azilele groazei nu se va mai repeta. Se discută un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor!

„Eu nu am să îl înțep niciodată pe Marcel Boloș și nu am să uit niciodată ce a făcut la Fonduri Europene.

Știu ce l-a speriat pe Marcel Boloș ca și ministrul al Finanțelor.

A văzut pericolul blocajului total al României, de a pierde peste 70 de miliarde de euro bani europeni. Când vorbim de PNRR nu trebuie să vorbim primordial de bani, ci de reforme. Acestea erau prioritate.

Doamnelor și domnilor, eu nu am prins niciun bunic în viață și acum nu am părinți în viață. Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1900 de lei, nu se poate așa ceva. Avem cel mai ridicat prag al sărăciei în Europa. Trebuie să venim cu reforme sustenabile”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit știripesurse.ro.

Legea Pensiilor a fost adoptată în şedinţa de Guvern de joi, 11 noiembrie. Marcel Ciolacu a declarat că în noua lege a pensiilor va fi eliminat pragul de 9,4% din PIB, reprezentând cheltuieli cu pensiile. Premierul a mai precizat că în 2024 nu vor exista măriri de impozite, dar a solicitat şi un plan de măsuri pentru creşterea colectărilor la bugetul de stat.

Ședința de guvern a fost suspendată, după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care susține că nu sunt bani pentru majorări, s-a certat cu toată lumea. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut o criză de nervi, în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor. Ulterior, ministrul liberal și-a dat avizul pe proiect, iar acesta a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

”Noua lege a pensiilor îşi propune să rezolve inechităţile din sistem şi va aduce o nouă metodă de calcul a tuturor pensiilor, bazată pe vechimea în muncă, dar şi contributivitate.  Din 2035, femeile şi barbaţii se vor pensiona la aceeaşi vârstă, la 65 la ani, însă femeile vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 6 luni în funcţie de numărul de copii născuţi sau adoptaţi. O veste bună este că şi concediul de creştere a copilului va fi adăugat în calculul pensiei. Pe 20 noiembrie legea ar urma să fie votată de Parlament astfel încât să intre în vigoare la începutul anului viitor. Tot atunci ar trebui ca toţi cei aproape cinci milioane de pensionari să beneficieze de venituri mai mari cu 13,8%, adică toate pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei, iar de la 1 septembrie aproape trei milioane dintre ei vor beneficia de o nouă majorare în medie cu 40%.

Prima majorare urmează să aibă loc la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, aşa cum prevede legea, iar a doua va avea loc la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, „reparând nedreptăţi majore. Prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9,4% din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creşterii pensiilor până în anul 2070”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește marți cu Daniel Dines. Ce vor discuta premierul țării și cofondatorul unicornului românesc UiPath

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult