REAL ESTATE

14 locuinte "verzi" vandute intr-un ansamblu rezidential de lux din Otopeni

28 octombrie 2015, ora 17:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Amber Gardens (1).jpg
Cererea de locuinţe eficiente energetic a crescut semnificativ în ultima perioadă, aşa cum o demonstrează rezultatele Amber Gardens, primul proiect rezidențial de lux, de dimensiuni mari din România, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei "case pasive".

Proiectul Amber Gardens, dezvoltat de compania Alesonor, a înregistrat vânzări record anul acesta și confirmă o cerere din ce în ce mai mare pentru locuințele eficiente energetic.

Acesta va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani în zona Otopeni – Tunari, lângă pădure.

Complexul rezidențial va cuprinde 60 de locuințe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță, consum energetic redus semnificativ și costuri mai mici de întreținere.Astfel, până în acest moment au fost vândute 14 locuințe verzi de lux iar una dintre tranzacții a fost intermediată de către compania Romtor Real Estate, valoarea acesteia fiind de 300.000 euro.

"Locuințele Amber Gardens consumă de 5 ori mai puțină energie decât o locuință clasa A cu dimensiuni similare, și de 9 ori mai puțină energie față de o locuință standard (clasa C)", a declarat Bogdan Ripeanu, ​Director Departament Rezidenţial - Romtor Real Estate.

Investiția într-o casă verde de lux, de 250 mși un teren de aproximativ 650 m2 pornește de la 264.000 euro + TVA.

De asemenea, în cadrul ansamblului rezidențial există un model de casă cu suprafață mai mică, de aproximativ 200 m2, pentru care prețul pornește de la 195.000 euro + TVA.

În 20 ani, datorită eficienței energetice, locuitorii Amber Gardens pot economisi aproximativ 50.000 euro.

În prezent, prețurile locuințelor vândute ajung la aproximativ 450.000 euro + TVA, o parte dintre cumpărătorii de până acum alegând opțiuni extra precum: un etaj suplimentar, piscină, grădină mai mare, sistem Smart Home etc. 

Proiectul Amber Gardens a obținut prima certificare „Casă Verde" din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 15:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter