REAL ESTATE

Administratorul City Mall clarifica: Centrul comercial nu este de vanzare (Update 1)

25 februarie 2010, ora 14:32, autor(i): Ileana Ionescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
city-mall.jpgmedie.jpg
City Mall din Bucuresti nu este scos la vanzare, asa cum se intelegea din raportul financiar publicat in cursul zilei de ieri, au declarat reprezentantii centrului comercial.
Conform raportului, valoarea proiectului este de 33 mil. euro, doar o treime din pretul cu care a fost achizitionat de fondul APN/UKA European Retail Trust, de la compania Victoria Holding, in 2006.

Intrebat de catre DailyBusiness.ro daca centrul comercial s-ar vinde in cazul in care s-ar primi o oferta de 33 de milioane de euro, adica valoarea actuala, directorul mall-ului, Mihai Agaficioaia, a raspuns negativ.

"Nu s-ar vinde in prezent. Nici pentru 33 mil. euro, nici pentru o suma mai mare, pentru ca City Mall nu este de vanzare", a precizat Agaficioaia.

City Mall, scos oficial la vanzare. Pretul este de numai o treime fata de suma de achizitie (Articol initial)

24 februarie 2010, ora 16:08 
city-mall.jpgmedie.jpg
Fondul australian APN/UKA European Retail Trust a scos la vanzare City Mall din Bucuresti, evaluat la 32,9 milioane de euro, reprezentand o treime din suma platita pentru achizitia centrului comercial in 2006.
Mall-ul a generat anul trecut venituri din chirii in scadere cu peste 50% fata de 2008.

"Nu am primit nicio oferta care sa se incadreze intr-o limita rezonabila de pret", se arata in raportul financiar al APN/UKA European Retail Trust, in care se mentioneaza ca strategia fondului vizeaza vanzarea a 13 active din portofoliu, inclusiv City Mall, potrivit Mediafax.

APN/UKA European Retail Trust este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. Fondul australian a preluat la sfarsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici, pentru 103,5 milioane de euro.La randul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.

Fondul de investitii este detinut de APN Funds Management Limited, cu sediul central in Australia. Fondul este activ in Europa Centrala si de Sud, avand un portofoliul evaluat la sfarsitul anului trecut la 566,8 milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 07:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter