REAL ESTATE

Anul rezidential 2012 vazut de un dezvoltator: Fluctuatii de 3-5% ale preturilor

09 ianuarie 2012, ora 00:01, autor(i): Cristina Mihai   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4d5e5b817380b.jpg
2011 a fost un an al stagnarii din punct de vedere al vanzarilor. In 2012 vor fi variatiuni de plus sau minus 3-5% fata de preturile actuale, ceea ce inseamna mici schimbari fata de momentul actual, a spus Ionut Negoita (foto), proprietarul Rin Group, companie care a dezvoltat cateva mii de locuinte in Bucuresti.

Legat de efectele situatiei actuale din Europa in Romania, Negoita spune unul dintre acestea este lipsa creditarii din partea bancilor, iar un al doilea ar fi reticenta clientilor, datorata informatiilor din media si din piata bancara.

"Una dintre prioritatile anului 2012 se refera la cladirea de mall cu birouri pe care am inceput-o in apropierea ansamblului rezidential Confort City. Pentru ca locuintele de acolo s-au vandut bine, am hotarat sa contruiesc un bloc turn, P+13, unde voi pune la dispozitia celor interesati apartamente de vanzare", spune Negoita.

Fratii Negoita au anuntat inca din 2010 ca au regandit proiectul de birouri si centru comercial de langa proiectul rezidential Confort City din Capitala. La aceea data, proiectul ar fi urmat sa cuprinda o unitate medicala privata si locuinte. Anterior, omul de afaceri a pus pe stand-by temporar planurile, insa acum reia intentiile de a construi locuinte.Initial, constructia a demarat in primavara lui 2008, iar cele doua corpuri de cladiri au ajuns la etajul 3-4 in momentul stoparii lucrarilor. Conform proiectului, cele doua cladiri vor avea P+4 etaje, respectiv P+13.

Oamenii de afaceri au mai facut o schimbare importanta in anii trecuti au tranformat o parte din camerele hotelul Rin Grand in locuinte, care acum sunt pe piata.

"Pentru 2012,ne-am asumat ca principal obiectiv de business terminarea vanzarilor de apartamente din cadrul ansamblului RIN Grand Residence. In functie de oportunitatile ce ar putea aparea in primele 6 luni ale anului vom decide si daca initiam noi proiecte", conchide Negoita.

Alti dezvoltatori importanti de locuinte din Capitala sau zone limitrofe sunt Adama, Opus Land sau Green City.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ellia Rusan a spus:
09/01/2012 09:07
Baiat bun Negoita asta, am mai citi parei de ale dansului pertinente, dar imi permit sa-i spun, tot ca o parere pertinenta, imobiliarele 5-10 % vor scadea anul acesta, cel putin.
 
Andrei a spus:
12/01/2012 08:19
Si tu vrei sa iti cumperi acuma apartament la pret de masina SH, cred ca asta visezi. Nimeni nu poate aprecia ce se va intampla anul viitor, tinand cont de incertitudinile din Europa, mai ales cu cat vor scadea preturile in imobiliare. Dar de cresterile continue in alte domenii nu comentati? Cat credeti ca or sa mai reduca din pret proprietarii? Piata imobiliara este ingenunchiata de clienti in acest moment, preturile sunt la 50% reduse fata de 2008, in aceste conditii toate celelalte domenii cresc preturile chiar si in aceasta perioada.
 
Ellia Rusan a spus:
12/01/2012 18:07
da, e frumos sa visezi, inca o data, 5-10% minim mai scad imobiliarele, sper sa ramana deschis acest topic si pe mai incolo si sa mai putem comenta prin iunie-iulie 2012
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter