REAL ESTATE

Dribling printre cumparaturi: Mall cu terenuri de mini-fotbal in cartierul Titan

28 noiembrie 2011, ora 13:05, autor(i): Cristina Mihai   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
titan.jpg
Zonele de entertainment incep sa castige din ce in ce mai mult teren in centrele comerciale, iar dezvoltatorii au depasit etapa “fantana arteziana” si mizeaza pe spatii de divertisment din ce in ce mai mari si mai complexe. Patinoarele, pistele de karting sau trenuletele si-au facut loc, printre deja clasicele piste de bowling, zone de biliard sau sali de cinema. Pentru noua runda de mall-uri din Romania, care demareaza in criza si vor fi finalizate in circa 2 ani, dezvoltatorii mizeaza si mai mult pe distractie.

Astfel, in Capitala a demarat  constructia ParkLake Plaza, primul proiect din Romania ce va integra in facilitatile de agrement ale unui centru comercial zone pentru activitati sportive in aer liber, adica terenuri de mini-fotbal si de tenis. Mall-ul isi va deschide portile in ultimul trimestru din 2013.

Investitia in ParkLake Plaza, de aproximativ 250 milioane de euro, este realizata de grupul irlandez Caelum Development, iar procesul de inchiriere al acestuia este realizat in exclusivitate de Cushman & Wakefield.

ParkLake Plaza va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 67.000 metri patrati, suprafata ce va fi distribuita  pe subsol (hypermarket Cora), parter, etaj, iar la ultimul nivel va fi multiplexul Cinema City. Mall-ul este preinchiriat in proportie de 50% si pentru inca 20% din spatiu se poarta negocieri avansate, a spus Cristina Dumitrache, Asociat, Director Departament  Retail  Centre Comerciale, Cushman & Wakefield. ParkLake Plaza este localizat in partea de est a Bucurestiului langa parcul IOR din Titan.

Accesul pietonal se va face atat la nivelul parterului, prin doua intrari din bulevardul Liviu Rebreanu si una dinspre parc, cat si direct din strada, prin pasajul pietonal suspendat, dotat cu scari rulante.  

Cora a demarat la finalul anului trecut lucrarile de constructie pentru primul mall din Romania al companiei. Proiectul, care va avea 45.000 metri patrati inchiriabili va cuprinde o zona de entertainement uriasa si un ecran exterior pe care vor rula atat reclame, cat si filme si evenimente sportive.

Potrivit Luizei Moraru, directoarea departamentului de retail a CB Richard Ellis, compania de consultanta imobiliara care se ocupa de inchirerea proiectului din Constanta, zona de entertainement va acoperi un sfert din suprafata totala a centrului comercial.

"Un sfert din suprafata va fi acoperita de zona de entertainement. Acesta este golul pe care vrem sa-l umplem cu acest proiect", a spus, anterior, Moraru.

Pe langa zona de entertainment, dezvoltatorul este in negocieri in prezent si pentru construirea unui pasaj pietonal subteran in cadrul acestui proiect.

Cora va investi 100 milioane euro in proiectul din Constanta.   Un alt centru comercial care a mizat pe divertisment este Tiago Oradea, inaugurat in octombrie.   Zona de divertisment din Oradea Shopping City ocupa 25% din intreaga suprafata a centrului comercial si a presupus o investitie de 5 milioane de euro.

Principala ancora a zonei de divertisment o reprezinta Cortina Cinema Digiplex. In mall exista si o zona arcade cu 10 jocuri si simulatoare, toate purtand sigla SEGA.   Un alt brand renumit in industria jocurilor video va fi integrat in zona de cafenele, prin intermediul consolelor Xbox Kinect. Tehnologia Kinect permite controlul personajelor din jocurile video doar prin miscarile jucatorului, fara controler.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Cosmin a spus:
28/11/2011 19:05
De ce se fac terneuri de sport in acest mall? pai sa va spun exact cum sta treaba cu acest teren pe care va fi amplasat acest mall. Terenul aferent este, sau a fost de fapt o baza sportiva, conform legii nu ai voie sa schimbi destinatia acestui teren decat daca timp de 5 ani nu faci nimic in acea baza sportiva. In 2006 s-a facut un precontract de vanzare pentru acest teren si a fost tinut pana la expirarea celor 5 ani, nu s-au organizat nici un eveniment sportiv acolo. Pentru a nu fi probleme "facem si terenuri de fostbal si tenis" Foarte bine jucat cu un teren care costa cateva zeci de milioane...
Cine oare o fi luat "grosul ...."
In loc sa dezvolti o baza polivalenta pe acel teren, cu locuri speciale de antrenament , facem MALL ..... BRAVO SECTORULUI 3 , domnului negoita
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter