REAL ESTATE

Fenomenul caselor-fantoma care a prabusit piata imobiliara dintr-o mare Capitala a lumii

14 decembrie 2015, ora 02:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
yokosuka.jpg
Candva avea cea mai scumpa piata imobiliara din lume, dar acum preturile proprietatilor din acest oras s-au prabusit din cauza numeroaselor locuinte care nu pot fi vandute. Vezi cum a ajuns un apartament sa coste doar cateva mii de dolari in Capitala acestei tari din top 5 cele mai puternice economii din lume.

Chinezii din clasa de mijloc, in special cei din Beijing si Shanghai, profita de preturile mici si cumpara apartamente in centrul Tokyo.

La periferia orasului, in Yokosuka, zac insa case abandonate peste tot. Unele arata de parca au fost parasite de ani de zile, iar altele ca si cum proprietarii lor tocmai au plecat brusc.

Japonezii le numesc case fantoma. Intre anii 1970 si 1980, oameni au venit la Yokosuka sa cumpere locuinte la preturi accesibile, avand in vedere ca in centru erau mult mai scumpe in acea perioada de boom imobiliar.Acum 14 la suta din case stau goale si in intreaga Japonie un numar uimitor de opt milioane de locuinte sunt neocupate.

In Yokosuka, cine poate vinde o casa pentru cateva mii de dolari se poate considera norocos.

Un reprezentant al autoritatilor locale spune ca agentiile imobiliare nici macar nu se mai obosesc sa promoveze anunturi de vanzare in aceasta zona, pentru ca pur si simplu nu exista cumparatori.

"Yokosuka a prosperat odata ca un oras port. Candva avea industrie auto, dar, din cauza mecanizarii, au disparut locurile de munca si tinerii nu vor sa traiasca aici", a spus acesta.

Casele fantoma sunt semnul cel mai vizibil al retragerii oamenilor intr-o tara in care populatia scade rapid. Este o rasturnare spectaculoasa de situatie pentru un oras care acum cateva decenii se lupta cu supraaglomerarea si avea cea mai scumpa piata imobiliara din lume, potrivit abc.net.au.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter