REAL ESTATE

Fosta Ambasada a Siriei, transformata intr-un liceu privat

29 mai 2012, ora 16:24, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
liceuambasadasiriei.JPG
Vila care a servit ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucuresti peste 10 ani a fost inchiriata de Scoala Europeana Bucuresti, care vrea sa o transforme intr-un liceu privat, potrivit companiei Esop Consulting, intermediarul tranzactiei.

Invatamantul privat furnizeaza o cerere in crestere de spatii de inchiriat, pentru toate varstele de copii si elevi, fie ca este vorba de gradinita, scoala primara, gimnaziala, liceu sau activitati tip after-school.

ôInchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen: inchirierea unei vilei de 728 metri patrati, din zona Victoriei, de catre Scoala Europeana Bucuresti, care intentioneaza sa o amenajeze intr-un liceu privat si inchirierea unei vile de 210 metri patrati, in zona Cotroceni, de catre Injoy, un after-school, cu scoala de varaö, a declaratá Alexandru Petrescu, manager ESOP Consulting.

Astfel,compania de consultanta imobiliara a primit in ultimii doi ani un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind.
á
Cladirea in care va functiona viitorul liceu Scoala Europeana Bucuresti (foto1)a fost construita in 1910 si a stat mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fostilor proprietari abia anul trecut.Suprafata vilei este dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj si mansarda, fiind deservita de patru locuri de parcare si o curte de 490 metri patrati. Imobilul are in total 18 camere, 4bai, 2 bucatarii si spatii tehnice.

Vila de pe strada Ion Manolescu (foto2), in care va functiona un before&after-school se afla in zona Cotroceni, in imediata apropiere a Palatului Cotroceni si a Parcului Romniceanu.

In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 metri patrati, 7 camere, 4 bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda.

Scoala Europeana Bucuresti a fost infiintata in 2001, avand la acea data o singura clasa cu 9 elevi. In 2012 a ajuns la un total de 270 elevi inscrisi, in 20 clase, din toate ciclurile de invatamant.

Vila inchiriata prin intermediul companiei ESOP va servi pentru extinderea activitatii liceului.

Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before & after-school si summer-school.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter