- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Noble House investeste 8 mil. euro in 3 proiecte rezidentiale ecologice

01 Apr, 00:01 • cristina.mihai
Noble House are un buget de peste 8 mil. euro pentru a dezvolta 3 proiecte rezidentiale cu un total de 80 de apartamente, folosind tehnologia ecologica House Factory, a carei master franciza o detine in Romania.
Noble House investeste 8 mil. euro in 3 proiecte rezidentiale ecologice

Casele prefabricate ale companiei de dezvoltari imobiliare se bazeaza pe un sistem care foloseste un numar minim de componente modulare, construite in principal din profile usoare de otel galvanizat.

House Factory cuprinde 3 sisteme separate: pardoseala, zidaria si acoperisul. Aceste sisteme reprezinta tehnologii individuale. Privite izolat, ele pot fi folosite impreuna cu alte pardoseli, ziduri sau acoperisuri.

Primul proiect rezidential construit prin acesta tehnologie va cuprinde 28 de locuinte, dintre care 24 apartamente cu 2 camere si 4 penthouse-uri.

„Pana in prezent s-au rezervat toate apartamentele cu 2 camere si un penthouse”, a spus, pentru DailyBusiness, Aurel Lungu, administratorul companiei.

Proiectul rezidential, denumit Gemenii, este amplast in Prelungirea Ghencea si presupune o investitie de 2,4 milioane euro, finalizarea lucrarilor de constructie urmand sa aiba loc vara aceasta.

Compania mai lucreaza la un ansamblu rezidential similar in Mogosoaia, cu 12 apartamente cu doua camere si doua apartamente cu 3 camere.

Investitia in acest proiect, contractat deja in proportie de 40%, se ridica la 1,7 milioane euro.

Compania mai vizeaza dezvoltarea unui proiect in Jilava. Acesta va cuprinde 40 de locuinte si va presupune o investitie de 4 milioane euro.

„Inca suntem in faza de avize, insa cred ca vom finaliza si lucrarile acestui proiect in 2008”, a spus Lungu.

Noble House mai dezvolta, in judetul Brasov, un proiect rezidential aflat inca in faza de autorizatii. „Acest proiect inca nu a demarat pentru ca inca ne luptam cu avizele” a spus Lungu.

Compania House Factory are sediul central in Australia, divizia europeana avand sediul central in Constanta.