REAL ESTATE

Planul de reorganizare al Citadella Titan a fost aprobat de creditori. BCR poate prelua proiectul

27 septembrie 2013, ora 12:48, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Citadella Titan.jpg
Adunarea Creditorilor, intrunita in sedinta la data de 26 septembrie 2013, a aprobat Planul de Reorganizare al debitoarei BRC Business Group, dezvoltatorul proiectului imobiliar Citadella Titan.

Planul de Reorganizare propus de catre administratorul judiciar Euro Insol prevede valorificarea intregului activ Citadella Titan catre un investitor la pretul de 6.850.000 euro + TVA sau valorificarea activului pe unitati locative, in sistem retail la pretul de 10.402.000 euro + TVA.

Planul permite si darea in plata a intregului activ Citadella Titan catre creditorul garantat Banca Comerciala Romana S.A. si/sau catre orice alta persoana fizica si/sau juridica care se subroga in drepturile si obligatiile creditorului garantat.

Societatea BRC Business Group a fost constituita in anul 2006 de catre un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda si Israel. Citadella Titan este singurul proiect finalizat de catre grupul de investitori in Bucuresti.Ansamblul se compune din 2 blocuri de cate 14 etaje fiecare, cuprinzand un numar de 224 de apartamente de 1, 2 si 3 camere.

Ca efect al crizei financiare si al prabusirii pietei imobiliare, la 26 ianuarie 2012 societatea si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti.

Initial a fost numit administrator judiciar CII Sava Jenica Cristinel pentru ca la data de 07 februarie 2013 instanta sa ia act de decizia creditorului majoritar BCR de numire a Euro Insol ca administrator judiciar.

Debitoarea are datorii de 71 milioane lei din care 38 milioane lei catre BCR.

Euro Insol administreaza mai multe proiecte imobiliare din tara totalizand un numar de peste 2.300 apartamente in ansambluri rezidentiale precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Silver Mountain, Green City, Verdi Park.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter