- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Sfaturi de la sef la sef, in imobiliare: Citeste presa si ofera salarii bune

16 Feb, 15:31 • cristina.mihai
Reuven Havar, country managerul AFI Europe, dezvoltatorul proiectului Cotroceni Park, se va retrage la finalul lunii februarie, dupa 4 ani de activitate in Romania si peste 5 ani in Praga, pe aceasta functie. Ce sfaturi ii ofera acesta noului director?
Sfaturi de la sef la sef, in imobiliare: Citeste presa si ofera salarii bune

„Sa urmareasca presa, pentru ca va primi informatii pretioase pentru deciziile de zi cu zi, sa inteleaga ca a venit intr-o piata cu o competitie mare, unde sunt firme foarte mari si sa ofere salarii bune, pentru ca va primi de zece ori mai mult pentru sumele platite. Acestea sunt sfaturile mele”, a declarat Havar, pentru DailyBusiness.ro.

Havar spune ca in cei 4 ani petrecuti in Romania, cele mai multe puncte pe care a trebuit sa le rezolve la nivel profesional au fost cele birocratice.

„Din punct de vedere profesional, in Romania este la fel ca peste tot. Trebuie sa-ti faci treaba. Din punct de vedere personal, mi-a placut aici pentru ca inteleg mentalitatea, iar oamenii sunt extrem de capabili”, a declarat fostul sef AFI Europe. El intentioneaza ca in urmatorii 5 ani sa realizeze strategia regionala pentru o companie imobiliara sau dintr-un alt domeniu.

„De aproape 10 ani sunt country manager. Trebuie sa evoluez. Mai vreau sa lucrez 5 ani, dupa care sa ma retrag, dar este posibil ca dupa 5 ani sa zic ca mai lucrez 5 ani”, spune Havar.

Dupa retragere, el se imagineaza stand cu cele 2 nepoate ale sale, sau jucand golf pe terenul de langa casa.

In prezent, AFI Europe face eforturi pentru a demara proiectul de retail de pe platforma Laromet din Capitala.

Havar crede ca „pe segmentul de retail nu s-a schimbat mai nimic fata de 2009”, iar ca pe rezidential, „lucrurile ar putea sa inceapa sa se miste dupa noile schimbari ale programului Prima Casa”.

Reuven Havar, in varsta de 60 de ani, a fost timp de 22 de ani membru al fortelor aeriene israeliene. A parasit armata la 40 ani. Apoi a fost atasat economic la ambasada israeliana din Columbia. Urmatorul sau job a fost de CFO la compania producatoare de memorii M-System, in 1994. In 1996 a venit in Romania, ca sef al Prigat. A lucrat pentru AFI 5 ani in Cehia, dupa care, din 2006, a activat pe pozitia actuala, cea de country manager.