REAL ESTATE

Tara oraselor-fantoma, cu 8 milioane de locuinte abandonate

26 septembrie 2015, ora 02:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
casejap.jpg
Scaderea populatiei a devenit o problema atat de grava in aceasta tara, unde cartiere intregi au ramas fara locuitori. Circa 8 milioane de locuinte au fost abandonate, numarul lor fiind estimat sa creasca la peste 20 de milioane pana in 2033, adica pana la o treime din numarul total de locuinte din aceasta tara.

Una din cinci case din orasul japonez Yokosuka este acum abandonata. Situatia reprezinta o consecinta a imbatranirii populatiei, explica Bloomberg.

De asemenea, tinerii de aici au ales sa plece in orasele mari, pentru un trai mai bun.

Mai mult, in Japonia doar 15% din tranzactiile cu locuinte vizeaza case vechi. Si asta din cauza taxelor, dar si a faptului ca o casa din lemn nu mai valoreaza aproape nimic dupa 22 de ani, iar cele din beton se devalorizeaza total dupa 47 de ani.Astfel, casele nu sunt construite pentru a dura prea mult, pentru ca nu mai valoreaza nimic daca sunt revandute.

Premierul japonez voia sa revitalizeze piata imobiliara prin construirea de noi locuinte. Unii specialisti critica insa acest plan, spunand ca nu tine cont de realitatile demografice din Japonia.

DailyBusiness Video: Orase-fantoma

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 06:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter