TURISM

11 motive pentru care hotelurile raman cea mai buna structura de cazare

23 septembrie 2016, ora 11:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
momondo_hoteluri3.jpg
Să închiriem un apartament, o cameră la o pensiune, un bed & breakfast, un hotel, un hostel? Sunt întrebări la care te gândești de cele mai multe ori când planifici o călătorie. Fără doar și poate, stabilirea locului de cazare este unul dintre principalii factori care pot contribui la o experiență excelentă de călătorie.

Cei mai mulți participanți la Studiul Internațional despre Călătorii* realizat de momondo preferă hotelurile: opt din zece persoane stau la hotel atunci când călătoresc iar cinci din zece respondenți cred că hotelurile sunt cea mai bună structură de cazare.

Specialiștii motorului independent de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro îți propun 11 motive în favoarea hotelurilor ca opțiune de cazare.

1. Serviciile hoteliereTrebuie să cumperi bilete la un concert diseară? Vrei o recomandare de restaurant vegetarian? Ai nevoie de taxi? Repede? Sună la recepție. Ei știu, în general, tot ce se întamplă în împrejurimi și îți vor sări în ajutor cu orice ai nevoie, indiferent de locație.  

2. Disponibilitate în orice colț de lume

Dacă ești tipul de călător spontan căruia îi place să trăiască aventura fără prea multe planuri, atunci probabil hotelurile au fost de multe ori luminița de la capătul tunelului. Oriunde te pot duce picioarele, fie că bați străzile romantice din Paris sau că descoperi bijuteriile ascunse din Bangkok, vei găsi cu siguranță un hotel primitor.

3. Facilități, dulci facilități

„Sunt în vacanță” se traduce prin „să nu aud de treburi, griji sau alte gânduri care mi-ar putea tulbura starea de spirit”. Și asta este exact ceea ce asigură hotelurile prin facilitățile pe care le pun la dispoziție. Este adevărat că variază de la hotel la hotel și de la procentul din economii pe care ești dispus să îl plătești, dar majoritatea includ curățenie, obiecte esențiale toaletei, acces la internet, prosoape, lenjerie de pat și room service.

4. Niciun risc de înfometare involuntară sau alte neajunsuri

Când ești în plină goană și vrei să bifezi cât mai multe lucruri văzute, pericolul de a sari fie peste cină, fie peste mic dejun își arată colții la tot pasul. Hotelurile au grijă, însă, ca tu să nu te duci la culcare cu stomacul gol. De la micul dejun inclus în preț la room service sau cine sofisticate, accesul la hrană este ultima problemă a vacanței tale.

5. Locația, locația și iar locația

Ca să apuci să cunoști un loc în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fii abil și să te descurci să ajungi repede dintr-un punct în altul. Hotelurile sunt situate, în general, în centrele orașelor, în vecinătatea mijloacelor de transport și a obiectivelor turistice importante, astfel că problema deplasării este pe jumătate rezolvată.

6. Rezervare de două minute și câteva clickuri

S-au schimbat planurile în ultimul minut? Cu tehnologia pe care o avem la dispoziție, rezervarea online pentru o cameră de hotel este ușor și rapid de făcut încât o poți face în timp ce îți usuci părul. Iar dacă ți-ai descărcat aplicația momondo pe iPhone, vei putea găsi camere de hotel disponibile în apropierea ta, oriunde te-ai afla și poți face rezervarea pe loc.

7. Socializare

Indiferent dacă ești cazat la un hotel mai mic sau la un hotel care aparține unui mare lanț este imposibil să nu existe un bar unde poți sta de vorbă cu un alt călător. Tot mai multe hoteluri sunt preocupate de aspectul social al experienței și multe dintre acestea au spații unde se organizează evenimente culturale precum expoziții sau concerte.

8. Surprize, suprize! Programele de loializare a clienților

La fel ca în cazul companiile aeriene, marile lanțuri hoteliere au programe de loializare care îți permit să colecționezi puncte în funcție de banii pe care îi cheltuiești. Punctele se traduc, ulterior, în mai mult confort fără costuri adiționale, iar confort înseamnă o cameră mai modernă, tratamente la spa, cine gratuite, bilete la concerte și alte asemenea surprize.

9. De toate pentru toți

Călătorești cu o familie numeroasă? Ești însoțit de copii, bunici sau persoane cu dizabilități? Lasă grijile în seama hotelului. Facilitățile de care acestea dispun, prezența și mai ales experiența personalului vor acoperi toate nevoile de călătorie, pentru toate vârstele.

10. Siguranță

Încă din faza de proiectare, hotelurile au în vedere să asigure un mediu înconjurător sigur. Desigur, acest nivel de securitate variază de la țară la țară, dar cele mai multe hoteluri bifează fără discuții măsurile minime. Personalul hotelului este calificat în a răspunde situațiilor de urgență și a da primul ajutor. Există sisteme de supraveghere și paznici pentru a ține persoanele nedorite în afara incintei. De asemenea, hotelurilor li se impune să respecte legile legate de prevenirea incendiilor și sunt supuse periodic la inspecții. Iar cardurile de acces în camere înseamnă că nimeni nu va intra în camera ta în afară de tine.

11. E timpul să te răsfeți

Zilele nesfârșite în fața calculatorului ți-au încolțit în suflet dorința de a trăi ca un rege, fie și numai pentru o zi? Hotelurile sunt locurile unde cea mai bogată imaginație poate deveni realitate. Priveliști care îți taie respirația, o șampanie cu căpșuni servită în cada cu spumă, farfurii pline cu delicatese la cină și o armată de oameni gata să îți îndeplinească orice dorință.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 29 Iulie 2021, 23:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter