TURISM

Traditiile romanesti, traite acasa de Sarbatorile de Pasti

31 martie 2017, ora 16:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
momondo_calatorii de Paste 2017_1.jpeg
Faptul că Paștele ortodox și cel catolic pică la aceeași dată anul acesta, pe 16 aprilie, face ca pregătirea unei vacanțe alături de familie de acasă sau din orice colț de lume să fie mai ușor de realizat pentru români.

Specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie
momondo.ro au analizat preferințele de zbor ale acestora pentru perioada 13-18 aprilie 2017, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016, și dezvăluie care sunt cele mai căutate destinații de Paște*.  

Sărbătorile pascale sunt pentru majoritatea românilor un prilej pentru a petrece mai mult timp în familie, cu prietenii, și, totodată, pentru a împărtăși din bucuria pregătirilor tradiționale. Anul acesta, zborurile către rutele interne au avut cea mai mare creștere în căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro.
 

„Faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul în interiorul țării este demonstrat și în apropierea sărbătorile de Paște, când am observat o creștere de 673% în căutări, cea mai mare în comparație cu destinațiile internaționale. Credem că interesul crescut al românilor de a rămâne în țară de Paște a fost încurajat și de lansarea unor noi oferte de zbor în această primăvară către marile aeroporturi, București, Iași, Cluj, Timișoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost și nu numai”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.  

Alternativa internațională: Italia, Spania, Franța și bugete între 200 și 400 de euro de persoană  Italia și Spania sunt destinațiile europene către care momondo.ro a înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanța de Paște de anul acesta. Interesul românilor de a călători în această perioadă a crescut cu 240% în căutările de zbor pentru Italia și cu 221% pentru Spania. Atracția continuă a călătorilor români pentru familiaritatea pe care țările latine o oferă este dovedită, totodată, de căutările de zbor către Franța, care au o creștere de 184% anul acesta, comparativ cu anul trecut.  

Principalele orașe italiene către care se îndreaptă tot mai mulți români la jumătatea lunii aprilie sunt Roma și Milano, pentru care costurile de zbor și cazare la hotel se încadrează între 230 și 360 de euro de persoană.   Barcelona și Madrid sunt orașele către care țintesc românii în călătoria către Spania de Paște, iar costurile pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele sunt între 340 și 390 de euro de persoană.  

Când vine vorba de o minivacanță de Paște petrecută în Franța, Paris se află în topul căutărilor românilor pentru perioada 13-18 aprilie 2017, pentru care trebuie luate în calcul costuri de aproximativ 310 euro de persoană pentru zbor și cazare într-un hotel de trei stele.  

Zborurile către Anglia, cu o poziție mai jos în preferințele românilor  

Germania este destinația care a urcat pe cea de-a treia poziție în preferințele de călătorie ale românilor pentru minivacanța de Paște, luându-I locul Angliei, care se află pe poziția a patra în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro.  

Cu o creștere de 382% față de 2016, Germania este o opțiune de călătorie tot mai atractivă pentru români, care se îndreaptă în special către Berlin de Paște anul acesta. Costurile pentru un bilet de avion și cazare la hotel se ridică la aproximativ 250 de euro de persoană pentru patru zile.  

Călătoria către Anglia în perioada sărbătorilor pascale reprezintă o opțiune care a atras cu 202% mai multe căutări din partea românilor anul acesta, comparativ cu 2016. Londra este destinația către care se îndreaptă tot mai mulți călători în a doua jumătate a lunii aprilie, iar costurile de zbor și de cazare la hotel sunt asemănătoare cu cele pentru o călătorie la Berlin.   Printre destinațiile internaționale aflate în topul căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro pentru Paște se mai numără Grecia, Țările de Jos, Belgia și Portugalia.  

*costul ofertelor de călătorie (avion + cazare) disponibile pe site-ul momondo.ro poate varia în funcție de modificările de preț efectuate de companiile aeriene / agențiile de turism afișate în motorul de căutare
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 20:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter